'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Diada del 3r Aniversari dels Castellers de les Gavarres

La temporada es va acabant (és broma, fins al DESEMBRE volem seguir fins al DESEMBRE) i estem realitzant les últimes actuacions de la temporada. Estem pràcticament segurs que cap persona procedent de ” la Zona Tradicional” es llegeix les cròniques, (zona que es sol denominar als castellers i castelleres de la província del Tarragonès aproximadament) però per si fos el cas, avisem amb antel·lació que pot llegir algunes coses que li poden fer saltar els ulls a sobre el teclat. L’actuació la vam dur a terme el dissabte al matí (us acabem d’avisar) i actuàvem amb els amfitrions, els nostres fillols els Castellers de les Gavarres i amb els Castellers de Montcada i Reixac. Vam realitzar una cercavila i realment té molt mèrit fer la cercavila que vam fer. Havíem de travessar una carretera per arribar al nostre destí (aproximadament 100 metres) i ens van fer voltar per mig poble, la qual cosa va quedar tot molt dissimulat, però no ens la coleu  Gavarres, segur que volíeu passar per davant la fleca que hi havia coses molt bones!! Finalment vam arribar al lloc de l ‘actuació, a la pista municipal de Riudellots de la Selva (ZT, sht!). Gavarres, ho diem amb tot l’amor de del món, ja sabeu que ens agrada riure una mica de tot, de fet, segurament som hereus de la Plaça menys Castellera com ho poden ser les Barraques de Banyoles, però amb il·lusió!! Dit això ens disposem a explicar els castells de les tres colles.

Començarem pels amfitrions que estaven d’enhorabona i celebraven el seu tercer aniversari. Van iniciar la ronda de pilars descarregant un tranquil pilar de 4. En la primera de les rondes de castells van descarregar un 4 de 6, malgrat perdre una mica les mides al pis de terces, sobretot a la descarregada, es va realitzar amb moltíssima solvència. En segona ronda, van afrontar el repte de la diada, el 4 de 6 amb agulla, castell que es va mostrar molt ferm en tot moment. Per tancar les rondes de castells, van descarregar un bonic 3 de 6. Van tancar l’actuació amb pilar de 4 de dol molt ben executat. Per finalitzar la diada van descarregar un pilar de 3, d’aquells que fa molta il·lusió veure’ls des de fóra! Felicitats fillols!

Pel que fa als castellers de Montcada i Reixac, era la segona vegada que compartíem plaça, fet que sempre fa il·lusió tornar-se a trobar a les places (o a les pistes). Van iniciar l’actuació amb un pilar de 4 descarregat. Van començar les rondes de castells descarregant un 4 de 6 amb agulla molt tranquil i amb molt bones mides. En segona ronda, ens van regalar un 3 de 6acdc (no és un castell tribut al grup de rock australià, sinó que volem dir que és un 3 de 6 amb Agulla Carn De Crònica). I a sobre va ser l’únic castell que el cronista no es va posar a la pinya i el va poder veure, (val, van ser 2, però no més, ho jurem) gràcies Montcada! El castell es va anar bastint i a partir de la col·locada d’actoxador va començar l’espectacle. La rengla va decidir acostar-se a l’agulla i dir-li alguna cosa, això va fer que els pisos de terces i segons perdessin les mides. En el moment de la travessada el castell va patir una sotragada important, però a partir d’aquest moment el tronc va exhibir una defensa del castell exemplar i després d’una treballada descarregada de l’agulla van aconseguir descarregar el castell. Gràcies Montcada, (Ah, ja ho havíem dit? Ho sentim, és que anàvem molt faltats de material i no paràvem d’explicar castells avorrits) els que es treballen i es descarreguen són els que ens agraden. En tercera ronda, van descarregar un 3 de 6 bastant tranquil. Van tancar l’actuació descarregant el pilar de 4 per sota.

Els Esperxats de l’Estany arribàvem a Riudellots molt justos d’efectius però vam aconseguir tancar les pinyes de 3 castells de 6. Vam iniciar l’actuació amb un pilar de 4 on es va produir una estrena d’aquelles que ens fa moltíssima il·lusió, a més, no semblava que fos la primera vegada que aquell castell es feia a plaça, era una autèntica pedra. Vam iniciar l’actuació descarregant un 4 de 6. Aquest castell té un xic d’història ja que la tècnica per tancar-lo va haver de suar de valent. Sabeu quantes persones adultes a la pinya i al tronc es necessiten per aconseguir tancar un cordó de 4de6? 44. I sabeu quantes persones adultes que poguessin anar a la pinya o al tronc érem? 44. A partir d’aquí féu números! Només direm que hi havia algunes posicions ocupades per persones amb alçades divertides  per ocupar aquella posició.

L’interior del cervell de les persones de l’equip de pinyes dels Esperxats després de tancar la pinya del 4 de 6.

Sense anar més lluny, el vent que es va a girar a Riudellots no era casualitat, es va oferir voluntari per ajudar els nostres 4 vents ja que els veia una mica apurats. Dit això, malgrat el tetris que va realitzar l’equip de pinyes dels Esperxats el castell es va descarregar amb unes mides molt “xules” i a sobre hi vam tenir algun debut tant al tronc com en algunes posicions de la pinya.

4 de 6 descarregat per part dels Esperxats de l’Estany.

En segona vam realitzar un INTENT DESMUNTAT de 3 de 6 amb agulla. Ho heu llegit bé, INTENT DESMUNTAT! El castell es va mostrar molt ferm en tot moment i presentava unes mides molt rodones i bones. Tot i això, en el moment d’entrar a l’agulla, l’acotxadora no ho va veure del tot clar i es va decidir baixar el castell sense entrar a l’agulla. Ens veiem obligats a fer un aclariment, la decisió de l’acotxadora no es va veure coaccionada en absolut pel cronista i les ganes que té a que es duguin a terme intents o peus desmuntats (els 300 grams de llaminadures, els 2 croissants de xocolata i el suc de taronja que li vam oferir eren un detall, en cap cas es tractava d’un suborn).

Per tancar les rondes de castells vam descarregar un 3 de 6, malgrat perdre una mica les mides entre la buida i la plena, es va mostrar molt solvent en tot moment.

Vam tancar la nostra actuació descarregant una bonic pilar de quatre.

Pilar de 4 descarregat per part dels Esperxats de l’Estany.

Marxem de plaça amb només dos castells, la qual cosa ens segueix demostrant que descarregar 3 castells a plaça no és fàcil, ni cap castell ho és. Tornarem a la propera actuació amb més ganes que mai i intentarem descarregar els 3 castells! És broma! Us penseu que ens hem tornat bojos o què? El cronista vol el rècord d’intents desmuntats o peus d’aquesta temporada, espera que tothom estigui a l’alçada.

Com podeu comprovar avui us deixem només dues fotos, aquest fet demostra la importància de les nostres súper fotògrafes i la seva absència ens ha deixat poc material!! Visca les fotògrafes Esperxades!