'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Actuació Fira del Bolet

El diumenge 14 d’octubre actuàvem a la Fira del Bolet de Llagostera. Ho fèiem amb els Vailets de l’Empordà i amb els amfitrions, els Castellers de les Gavarres. Com ha estat habitual en moltes de les actuacions d’aquesta temporada arribàvem gairebé més pendents de la meteorologia que dels castells a realitzar. I és que les previsions per al diumenge de l’actuació pronosticaven pluja gairebé en un 100 %. Per sort, en cas de pluja, disposàvem d’una alternativa, en aquest cas el pavelló de Llagostera, lloc on assagen els Castellers de les Gavarres. Ara bé, aquest “Pla B” tenia un handicap, no era prou alt per fer-hi castells de 7. Just quan ens trobàvem dins dels cotxes direcció al lloc on es realitzava la Fira del Bolet, la Plaça del Castell de Llagostera, ens van anunciar que l’actuació es traslladava al pavelló de la mateixa ciutat. Així que tots els Esperxats (excepte aquells que no miren el mòbil) ens vam dirigir al pavelló poliesportiu. Total que a l’actuació de la Fira del bolet no hi havia ni Fira, ni bolets. Un cop a “plaça” va començar el “show”. Posem cometes a la paraula plaça perquè fa de mal dir que el lloc on actuàvem o havíem d’actuar fós una plaça. Ha dit havíem? Sí, hem dit havíem, i ara resoldrem els dubtes de si vam actuar o no. El cas és que un cop vam arribar davant del pavelló no plovia. Just abans de començar vam trobar a faltar dues coses: L’ambulància i les aigües. Paral.lelament a això, hi havia un núvol negre que s’acostava perillosament a nosaltres. Així que la tensió estava servida! D’altra banda, les altres colles havien cedit deixar-nos començar perquè en el cas que aconseguís arribar l’ambulància pogúessim fer el 3 de 7 ràpidament per si havíem d’entrar dins el pavelló, ja que a dins no el podíem fer. Vam descarregar el pilars de 4 d’entrada les tres colles (un cada colla), mentre esperàvem que arribés l’ambulància.

Cal recordar que l’ambulància no és necessària per a realitzar pilars de 4, es necessita a partir del 3 de 6.  A partir d’aquí es van iniciar unes divertides negociacions. Al no anar a la Fira del bolet, no es volia cedir l’ambulància. Després d’una estona, (gairebé 1 hora) l’ambulància va arribar i vam poder començar les rondes de castells. Ara bé, no va ser una cessió gratuïta, les aigües havien quedat segrestades, així que entenem que va ser una mena de “trueque” i es van intercanviar les aigües per l’ambulància. No patiu que no vam morir ni de set d’aigua ni de set de set (jeje). Al pavelló hi tenien aigües, i nosaltres ganes de fer el 3 de 7, tot controlat! Per sort, posats a segrestar, també ens van segrestar els núvols i aquests van desaparèixer una mica durant l’actuació i ens van deixar actuar a l’exterior, tot un detall.

Començarem pels amfitrions, els castellers de les Gavarres. Van iniciar la primera ronda amb un 4 de 6, el castell es va mostrar nerviós durant la carregada i a la descarregada es va deformar un xic, sobretot a nivell de terços, però el castell es va descarregar de manera molt solvent. En segona ronda, tenien el que segurament era el castell de la diada, el 3 de 6. Feia un parell de diades que se’ls estava resistint i per això era molt important descarregar aquest castell. El castell pujava una mica tremolós, però el tronc va demostrar una molt bona tècnica i van descarregar el castell amb molta tranquil·litat. Per tancar l’actuació, van descarregar un pilar de 4. Tenim uns dies molt intensos amb Gavarres, ja que el passat divendres van venir al nostre local a fer un assaig conjunt i el pròxim diumenge actuen amb nosaltres al recinte de barraques. Esperem que aconsegueixin reunir suficients camises per aconseguir descarregar 3 castells de 6 ( ho explicarem a la següent crònica). En cap cas estem redactant aquesta crònica després de l’actuació de barraques i ni molt menys ja tenim escrita l’altra crònica on expliquem l’actuació de Gavarres a les Barraques de Banyoles. Per qui ens preneu? Que som molt professionals, ja ho sabeu!!

Els Vailets de l’Empordà van iniciar l’actuació descarregant un 3 de 6. En diem poca cosa ja que el cronista feia de tap i fa de mal narrar. Tot i això hi havia bon ambient així que el castell té bona pinta, ens la juguem i direm que estava maco. En segona ronda van descarregar una torre de sis. La torre va ser semblant a les que els hi hem vist aquesta temporada, un tronc molt solvent que ho aguanta tot i una canalla que mica en mica va agafant rodatge però que tan la pujada com la col·locada costen una mica i fan que el castell sigui lent. Les persones que portaven el castell no paraven d’animar de manera molt efusiva. Esperem que el pròxim cop ens preparin un ball i una coreografia. Si és així, els Esperxats els anirem a ajudar segur, ara que fem “Just-dance” d’aquests macros segur que ens animem (ostrens, se’ns ha vist el “plumero”). Tornem a jurar que encara no hem realitzat l’actuació, ni la corresponent crònica de Barraques. Simplement tenim la sospita que a Banyoles hi haurà una gran Festa Major i un “just-dance” brutal. En tercera ronda, van descarregar un solvent 3 de 6 amb agulla. Ja en ronda de pilars van descarregar un pilar de 4 de comiat.

Els Esperxats de l’Estany vam iniciar la nostra actuació amb un 3 de 7. No era la intenció inicial però aquell núvol no ens acabava de fer bona pinta i li vam fotre pel dret, que feina feta no fa destorb que diuen! El castell va pujar tremolós durant tota l’execució i amb una rengla més entrada que les altres, però malgrat això es va mostrar molt solvent amb tot moment i es va descarregar amb prou tranquil·litat.

Tres de set descarregat per part dels Esperxats de l’Estany. 

Ens segona ronda, vam plantar el 5 de 6, castell que feia 3 mesos i mig que no portàvem a plaça. A més, el tronc  i la pinya d’aquest, estaven pensats per algun dia poder-li posar un pis més! El castell es va descarregar amb una tranquil·litat i amb unes mides boníssimes.

En tercera ronda, vam descarregar un exageradament quiet 4 de 6 amb agulla. Del castell només podem destacar que no podem destacar res. No es va moure, no va passar res. De fet, fins i tot els segons van sortir bé del castell. Un dels segons al sortir de les agulles sempre ens en té guardada alguna, però aquell dia va sortir correctament, quin desastre. I a sobre ens abandona un temps, ara qui ens farà màgia sortint de les agulles? És que una altra vegada vam sortir de plaça sense cap peu desmuntat. I a sobre, ho celebràvem com si no hi hagués demà, un autèntic desastre.

Quatre de sis amb agulla descarregat per part dels Esperxats de l’Estany.

Vam cloure l’actuació amb dos bonics pilars de 4.

 Dos pilars de quatre simultanis descarregats per part dels Esperxats de l’Estany.