'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Fira de l’Artesania a Mollt del Vallès

El diumenge 16 de Setembre ha estat el dia escollit per celebrar la diada a la Fira de l’Artesania de Mollet del Vallès. Les colles que hi vàrem prendre part vam ser: Els amfitrions, Castellers de Mollet, la Jove de l’Hospitalet, els Castellers de Viladecans i nosaltres, els Esperxats de l’Estany. Només havíem actuat prèviament amb els Castellers de Mollet, amb les altres dues colles no hi havíem actuat mai, fet que sempre que es produeix ens fa molta il.lusió. Tanta, que ens ha fet preguntar-nos això: Comptant aquestes dues darreres colles, amb quantes colles diferents hem compartit plaça al llarg d’aquests 6 anys? (Al final de la crònica trobareu la resposta, a veure si això us fa llegir la crònica sencera, no val anar directament al final, si algú ho fa l’ordinador ho detecta i la resposta s’autodestrueix).

Començarem la diada per la Jove de l’Hospitalet. Colla que aquesta temporada ha carregat el 3 de 7 com a millor castell. Van iniciar la diada descarregant un pilar de 4. Van començar les rondes de castells descarregant un tranquil 3 de 6 amb agulla. En segona ronda, van plantar una preciosa i lleugera torre de 6. En tercera ronda van descarregar un 3 de 6 amb un tronc pesat, potser pensant en un pis més, que van descarregar de manera molt solvent. Van tancar l’actuació descarregant un pilar de 4.

Els castellers de Viladecans van iniciar l’actuació descarregant un pilar de 4. Van realitzar exactament la mateixa diada que la jove de l’Hospitalet. En primera ronda van descarregar un 3 de 6, potser una mica obert, però controladíssim en tot moment. En segona ronda, van descarregar una treballadíssima torre de 6. El castell va pujar molt lent a nivell de canalla i això segurament va anar debilitant l’estructura. Tot això, van demostrar que el castell el tenien i sobretot amb un bon treball al pis de terços la van aconseguir descarregar. Les rondes de castells la van cloure amb un tranquil 3 de 6 amb agulla. Van tancar les rondes de pilars amb un pilar de 4 descarregat.

La colla local, els Castellers de Mollet, era la que havia generat més expectatives de la diada i volia donar-ho tot. Tant és així que es plantejaven la que podia ser la millor actuació del seu historial. Van iniciar la diada descarregant 2 pilars de 4. En la primera de les rondes de castells van plantar un bonic 3 de 7. D’aquells de treure nervis, de celebrar-ho amb ganes però amb moderació a la vegada, del pes que t’has tret però del que et falta per venir. En tot cas, un inici que ajudava conduir el camí d’una gran diada. En segona ronda, es va fer el silenci a plaça, aquell que abans de viure res ja et fa posar els pèls de punta. Es plantejaven per primera vegada descarregar el 3 de 7 amb agulla. El 3 va anar pujant, molt ferm amb tot moment, el pilar es va anar muntant a partir de la col·locada dels dosos. Es va carregar el 3 sense cap problema, paral·lelament el pilar s’anava bastint una mica tard de tempo, això va fer que l’aixecador s’esperés a les espatlles de les quartes uns segons. Aquest fet només va demostrar que el castell estava molt treballat a l’assaig, ja que el 3 lluny de deformar-se va mantenir les mides fins el final. Finalment, un cop el pilar va quedar nu, es va descarregar sense problemes. S’ha notat que vam tenir una mica d’enveja sana? De veritat, que va ser un plaer poder compartir plaça en un moment tan bonic i especial com aquest. En tercera ronda, van descarregar un tremolós però bonic 4 de 7, després d’un intent desmuntat. Per cloure la millor actuació del seu historial van descarregar un pilar 5 molt batallat, sobretot a la carregada, moment on el segon i el terç van salvar una important sotragada. Moltíssimes felicitats Mollet, sobretot per la feina ben feta.

Els Esperxats de l’estany, teníem molt al cap quina va ser la última actuació que havíem realitzat en aquesta diada, en aquest cas dos tresos de 6 i 3 pilars de 4. Així que el nostre objectiu era superar-ho i així ho vam fer. Vam desplaçar 70 camises a Mollet cosa que aquestes alçades té molt de mèrit. Vam iniciar la diada amb pilar de 4, que comença a ser avorridot.

Pilar de 4 descarregat dels Esperxats de l’estany

En primera ronda vam descarregar un bonic 4 de 6. Si és que aquesta temporada, fins i tot fem quatres bonics, inclús quan a assaig no tenen les millors mides del món, en fi, un desastre. A destacar que a nivell d’estructura es tractava del 4, del que ha de ser el futur 3er 7de6 del nostre historial.

Quatre de sis descarregat per part dels Esperxats de l’Estany

En segona ronda vam descarregar una torre de sis. El castell es va mostrar impecable fins a la carregada i després d’una carregada poc fina per part de la canalla van baixar alguna sotragada que va fer treballar el castell més del desitjat. Era el primer cop que el pom era una mica més lleuger que anteriors, mica mica anem construint el futur de la colla i això sempre ens agrada.

Torre de sis descarregada dels Esperxats de l’Estany

En tercera ronda, vam descarregar un parat 4 de 6 amb agulla, el 4rt de la temporada.

Quatre de sis amb agulla descarregat dels Esperxats de l’Estany. 

Vam cloure la diada amb 2 bonics pilars de 4.

 

Dos pilars de 4 de sortida dels Esperxats de l’Estany

Després del resum de la última diada realitzada a Mollet, podem dir que vam superar i amb nota aquesta actuació. Ja que no només no vam superar els dos 3 de 6, sinó que vam tancar la diada amb: 3 pilars de quatre, 3 castells de sis i 4 gifs en els tweet realitzats a plaça pel nostre CM. Cal explicar, que últimament el nostre “community manager” sovint esmorza pallasso, aquest cop potser una mica massa.

Ah, i com que som gent de paraula aquí teniu la resposta: 33 són les colles amb qui hem actuat alguna vegada o altra a plaça.