'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Actuació a Vallfogona

El diumenge 26 d’Agost vam actuar per segon any consecutiu a la festa major de Vallfogona, juntament amb els Xerrics d’Olot.

Abans de començar l’actuació, veient que havíem arribat amb prou antel.lació vam decidir fer un petit escalfament realitzant el popular ball “follow the leader”. No només vam jugar-hi de veritat,  sinó que ho vam portar fins l’extrem i el desplaçament en comptes de constar de 5 o 6 passes a cada costat, va consistir en travessar el poble d’una punta a l’altra (donem gràcies a les dimensions de Vallfogona, són de bon fer). Pels que us esteu preguntant si aquest cronista cada dia està més “cardat” (no ens trobàvem a la Garrotxa però a Vallfogona es “carda” igual) o si sou vosaltres que no ho enteneu, us ho explicarem per si de cas. Simplement hi va haver un petit mal entès a l’hora de saber quin era el lloc on realitzàvem l’actuació, sort que el poble no tenia gaire pèrdua!! Creiem que vam realitzar uns grans castells gràcies a aquest fantàstic escalfament per Vallfogona i per això la colla estava “on fire” des del primer minut. Podríem establir-ho com a tradició? Potser si ho fem a les Vigílies de Sant Narcís deixarem a mitja colla pel camí i no ens sortirà a compte no? Val, millor deixem la idea reposar! Finalment vam arribar a la plaça on es feia l’actuació i vam anar per a començar.

Començarem per la colla que actuava com a amfitriona, els Xerrics d’Olot. Van iniciar la diada descarregant el pilar caminat. Els Xerrics van encarar la diada sobretot a preparar-se per festes del Tura i no només van realitzar uns castells lleugers i sinó que van fer dues proves de castells de 6 nets. En primera ronda van descarregar un plàcid 3 de 6, castell que es va mostrar extremadament solvent en tot moment. En segona ronda van muntar el 4 de 6. El castell ja amb segons col·locats, les agulles no presentaven la quadratura més ideal. Aquest fet es va accentuar a mesura que el castell va anar pujant, és per això que van decidir baixar-lo. Van reconduir la diada descarregant una bonica torre de sis i seguidament van descartar un nou intent sobre el 4 de 6. En ronda de pilars van descarregar un pilar de 4. Seguidament, van realitzar proves de 3 i 4 de 6 nets. Esperem que es puguin seguir preparant de cares a Festes del Tura i realitzin una gran actuació.

Per la nostra banda, vam desplaçar unes 60 camises blauverdes al Ripollès. La temporada passada vam fregar la possibilitat de realitzar el 3 de 6, i aquesta temporada vam fer exactament el mateix amb el 4 de 6  que quasi teníem la pinya tancada, poden portar el 3 de 6 i el 3de 6 amb agulla. Fet que ens demostra que aquest any hem despertat més aviat  de les vacances la qual cosa ens fa molta il·lusió. A vegades aquests petits detalls són tan o més importants que realitzar 3 “castellassos” en una de les actuacions “top” de la temporada. A més ho vam fer canviant l’enxaneta a la mateixa plaça, degut a una baixa de darrera hora. I l’enxaneta que no ho havia fet mai, es va estrenar per partida triple i ningú hagués dit que era la primera actuació que ho feia!

44394806832_dc1f2c63c5_z

Pilar de 4 d’entrada descarregat dels Esperxats de l’Estany

Vam iniciar l’actuació amb un bonic pilar de 4! En primera ronda vam descarregar un 3 de 6 bastant parat.

44394804692_a36fbb36b5_z

3 de 6 descarregat dels Esperxats de l’Estany

En segona ronda, vam descarregar un tranquil 3 de 6 amb agulla.

42635283230_46b8a7b166_z

3 de 6 amb agulla descarregat per part dels Esperxats de l’Estany

A més cal destacar que estrenàvem diverses posicions a la pinya i amb pocs assaigs, la qual cosa ens fa molta il.lusió!

42635280380_ac12c8a601_z

4 de 5 net descarregat per part dels Esperxats de l’Estany

Vam tancar les rondes de castells amb un 4 de 5 net, potser dels tres castells era el que presentava les mides menys correctes, tot i així es va descarregar amb solvència. Vam tancar l’actuació amb un avorridíssim pilar de 4.

44444436091_c4e62790ec_z

Pilars de 4 de sortida descarregats dels Xerrics d’Olot i els Esperxats de l’Estany

Us imagineu que l’endemà de la següent actuació (Diumenge 16 de Setembre a Mollet), és a dir, dilluns 17 de Setembre teniu la crònica penjada? Us creieu aquesta efemèride? Envia un sms al 374757 amb esperxats.sí o esperxats.no!!