'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Sant Joan a Platja d’Aro

El passadíssim 24 de juny vam realitzar l’actuació més esperada de l’any. Possiblement, més esperada que aquesta crònica i tot. No ens referim a la qualitat d’aquesta sinó al temps transcorregut des de l’actuació. Això ho diem perquè som una colla que ens agrada bastant la xerinola, i el tema de tenir una actuació un 24 de juny (fet inèdit per la colla), feia que costés arrossegar camises. El que sí que vam arrossegar de manera important va ser l’ànima de moltes persones que ens vam desplaçar fins a Platja d’Aro. Ja sabeu que l’exageració és el nostre fort, així que no patiu que no va ser tan greu. A més, pel que semblava a priori, van ser prous les camises que vam aconseguir desplaçar en un dia com aquell. Si és que som uns motivats, i una mica “massoquistes” també, la veritat.

Feta aquesta petita introducció ens disposem a explicar com va anar a l’actuació. Actuàvem amb els Minyons de Santa Cristina d’Aro, que actuava com a colla local (malgrat no assajar en el municipi eren els organitzadors de la diada). En altres casos, les diades amb dues colles poden semblar poc actractives o engrescadores, en aquest cas ens va semblar quelcom immillorable.

Començarem pels minyons de Santa Cristina. Els minyons de Santa Cristina van obrir la diada amb.. (obrint la base de dades de coordinadora), amb un bonic pilar de 4 aixecat per sota. Igual que van fer fa dues setmanes a Vilafant, els minyons tenen molt dominada aquesta estructura i ens ho van tornar a demostrar. Això de la base de dades de coordinadora és terriblement pràctic per a un cronista que fa més d’un mes que no ha fet la crònica i a sobre vol dissimular fent veure que s’enrecorda de tots els detalls de la diada. Van iniciar les rondes de castells amb un 3 de 6, segurament paradet. En segona ronda, van descarregar el segon 3 de 6 amb agulla de la temporada, demostrant que l’intent desmuntat de Vilafant va ser una anècdota que amb treball d’algun assaig han aconseguir demostrar que el tenien. En tercera ronda, van descarregar un parat i bonic 4 de 6 (jurem recordar-nos d’aquest castell i els adjectius que l’hi hem atorgat són més que meritoris i realistes). Es van acomiadar de Platja d’Aro amb un pilar de 4 descarregat. Aquesta afirmació és mentida, ja que just després vam realtizar un 4 de 6 de germanor, però farem veure que va ser l’últim castell així l’expliquem després de la nostra actuació i així la crònica quedarà com més tancada sabeu?

Per la nostra banda, a aquesta diada hi anàvem amb tot. A aquesta diada hi anàvem amb totA LA RESSACA DEL MÓN.

42366769935_0755156f29_z

Pilar de 4 d’entrada descarregat pels esperxats de l’estany.

Doncs això, vam iniciar la diada descarregant un bonic pilar de 4, no recordem quin era, però en aquesta vida quan no hi ha notícies o records és que allò no va destacar per ser un drama, així que segur que estava paradíssim. En primera ronda vam desmuntar el 3 de 6, amb dosos col.locats i amb la canalla quasi a dalt. El castell no acabava de tenir les mides necessàries, sobretot pel que fa la plena que quedava un punt lluny de les altres rengles, motiu pel qual vam decidir baixar el castell i bastir-lo de nou. En la nova temptativa el vam descarregar malgrat treballar-lo una mica a la descarregada.

43271038061_1971a3aeb5_z

3de6 descarregat pels Esperxats de l’estany

En aquest castell, hi havien algunes estrenes a tronc d’aquelles que fan moltíssima il.lusió a tota la colla! En segona ronda, vam descarregar un bonic 3 de 6 amb agulla, amb algunes estrenes destacades a nivell de canalla.

42552463304_1e5681ff5a_z

3de6 amb agulla descarregat pels esperxats de l’estany

En tercera ronda, seguint amb les estrenes vam descarregar un 4 de 5 net amb novetats al pom. Sí, vam descarregar un 4 de 5 net! Mola e?? Ja sabeu que el que no tenim de “puretes” en molts àmbits, ho tenim en els cordons pròpis a les pinyes i si ens falten 1 o 2 persones a la pinya, el castell no es fa. Així que si algún detrector dels castells nets llegeix la crònica esperem que els ulls no li toquin el teclat, i sinó problema seu!

28401576567_229c7b8aab_z

4 de 5 net descarregat pels Esperxats de l’estany

Vam acomiadar la diada amb un pilar de 4 descarregat. Finalment, vam decidir dur a terme un 4 de 6 de germanor les dues colles. El castell es va descarregar sense problemes.

42366800515_4b2c890689_z

Pilar de 4 de sortida descarregat pels esperxats de l’Estany i els Minyons de Santa Cristina