'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Diada de Sant Pere a Figueres

Vam iniciar el mes de Juliol amb la última actuació abans de començar les vacances d’estiu (I redactem la crònica un cop començats els assaigs del segon tram, i per cert vam fer un primer assaig brutal, SPOILERRRRR!). Aquesta diada es duia a terme en el marc de Sant Pere de Figueres. Enguany hi anàvem per quarta vegada consecutiva. Ens hi van acompanyar, els amfitrions de la Colla Castellera de Figueres i els Xerrics d’Olot.

La colla local arribava a la diada amb un context d’aquells que no agraden a cap junta tècnica i que els obligava a dur terme canvis d’última hora degut a una lesió de darrera hora d’una de les persones de la colla. Malgrat aquesta adversitat, van aconseguir fer els canvis necessàris i van poder formular una nova diada, demostrant que al mal temps s’hi ha de posar bona cara i van viure una diada de Sant Pere amb uns castells tècnicament molt còmodes. Van iniciar la diada amb pilar de 4 descarregat. En primera ronda van encara un 4 de 7, que malgrat els canvis de darrera hora es va descarregar amb molta solvència. En segona ronda, van descarregar un 5 de 6. L’únic que podem destacar d’aquest castell és que qualsevol mètode que hàgiu vist a les places per ajudar a la canalla petita a que sigui més fàcil l’ascens quedarà petita al costat del mecanisme ideat pels Figuerencs. Lluny d’utilitzar un simple mocador lligat al pantaló blanc, van anar més enllà i van decidir cosir-lo perquè formés un “aro”, que a diferència d’un simple mocador aquest no es podia desfer sota cap concepte. En fi, amb això volem dir que el castell va ser avorridíssim i vam decidir mirar els mocadors en comptes del castell. En tercera ronda van descarregar un 3 de 7 sense cap problema. Van cloure la diada amb un pilar de 4.

Els Xerrics d’Olot Van iniciar la diada descarregant dos pilars de 4 simultànis. Van iniciar les rondes de castells descarregant un treballat 3 de 7 sobretot a la descarregada. Però van demostrar un domini de l’estructura sobretot sabent-lo defensar a nivell de tronc. En segona ronda van fer un intent desmuntat de 4 de 7. I en tercera ronda, van fer un plàcid 5 de 6. Van cloure la diada descarregant un bonic pilar de 5 demostrant el domini que li tenen a l’estructura.

Els esperxats de l’estany ens plantejàvem la diada amb reptes importants. Històricament aquesta diada ens ha costat arrossegar camises i en conseqüència, poder realtizar castells importants. Sense anar més lluny, la temporada passada, vam aconseguir dur-hi 3 castells de 6 pisos per primera vegada. Vam trencar el malefici del mes de Juliol i de les vacanves anticipades i ens vam plantejar una actuació molt ambiciosa, pel context que solem viure en aquest mes.

Vam iniciar la diada amb ferm pilar de 4. Vam obrir les rondes de castells descarregant la cinquena torre de sis del curs.

Torre de sis descarregada dels Esperxats de l’Estany

En segona ronda, no volíem ser menys que les altres colles i vam descarregar un 5 de 6 molt bonic, el tercer que veia la diada de Sant Pere.

5 de 6 descarregat dels Esperxats de l’estany

Vam acabar les rondes de castells descarregant un plàcid 4 de 6, després d’un peu desmuntat. Vam acabar la diada descarregant un pilar de 4.

Pilar de 4 descarregat dels Esperxats de l’Estany

Doncs això, un altra actuació avorrida amb 3 castells i dos pilars absolutament parats i avorrits. Amb el peu desmuntat de 4 no ens enganyareu tècnica, sabem que no heu canviat i voleu seguir fent els castells bonics i parats!! Així que ens enfadem i no respirem amb vosaltres, queda dit!

Esperem que per a la propera crònica no hàgiu d’esperar a les vacances de final de temporada, però per si això passés ens curem amb salut i us desitgem unes BONES FESTES i una BONA ENTRADA D’ANY! És broma, a partir d’ara canviarem l’actitud i anirem al dia! Sempre queda bé dir-ho no? Au, salut!