'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – 3ra Diada de la Cultura Catalana a Vilafant

El passat diumenge 10 de juny vam realitzar la primera actuació després d’un exigent “IntheMayVI”. Un mes, on la tècnica va decidir exprimir-nos al màxim fins a no poder més i a cada assaig no eren poques les persones que s’arrastraven pel terra demanant si us plau que s’acabés ja l’assaig d’una vegada. Val, no va ser tant i en el fons ja ens va agradar. Vam fer 3 actuacions brutals ho sabem, però sinó ens queixem a la introducció no sabem quan fer-ho ja que altre vegada ho vam tornar a fer bé (val, vam fer un id de pd4 al final, però no era d’aquelles coses en què el cronista es frega les mans i se li dibuixa un somriure als llavis..). El resum és que des del 4 de 6 petúnia de l’Abril de l’any passat, tot ha anat de baixada, quin desastre. És per això que ens adrecem seriosament a la tècnica, demanant explícitament treballar menys els castells amb l’esperança que les possibilitats d’explicar quelcom interessant a les cròniques augmentin. No volem dir que l’amenaça és tan oficial com la de penjar el teclat (o la Rata, val, la Rata no que és una persona de la colla i queda “xungu” escrit). Doncs res, queda dit. Sort que almenys podrem “rajar” de la poca gent que érem i que vam tornar a fer bàsics de 6 després de dos mesos fent castells de gamma alta de 6 i bàsics de 7. Doncs no! Va i després d’un maig a reventar d’actuacions arriba el juny i movem 75 persones a Vilafant i fem el primer 4 de 6 amb agulla fet en un mes de juny. Estem bojos o què? No sé, no teniu res a fer esperxades i esperxats a la vostra vida? Al juny tothom té exàmens, fa bon temps per anar a la muntanya, etc.. Així un cronista no pot treballar!

Dit això ens conformarem amb explicar una altra avorridíssima actuació per part dels Esperxats de l’Estany. Abans però explicarem les actuacions que van realitzar les altres 3 colles amb les que actuàvem: Els Vailets de l’Empordà, els Castellers de les Gavarres i els Minyons de Santa Cristina.

L’actuació la vam dur a terme el diumenge 10 de juny a les 12 del migdia a Vilafant, en el marc de la 3a Diada de la cultura Catalana. Aquesta diada es du a terme de manera itinerant en diferents municipis de l’Alt Empordà, l‘anterior edició es va realitzar a Portbou. Per un moment ens va semblar que ens trobàvem en una festa de final de curs d’una escola de primària a l’estar davant d’un recinte escolar i no veure cap infraestructura muntada, però al veure els falconers, la batucada i les persones de les xanques vam deduir que havíem encertat el lloc de la diada.

Començarem per la colla que actuava com a Colla Local o almenys són els que tenen la seu més a prop, els Vailets de l’Empordà. Van iniciar l’actuació descarregant un bonic pilar de 4 aixecat per sota. En la primera de les rondes de castells van descarregar un bonic i lleuger 4 de 6. En segona ronda, van descarregar una parada i llarga torre de 6, que la canalla li volia donar una mica d’emoció a “l’asunto”. Per acabar la ronda de castells van descarregar un 3 de 6. En ronda de pilars de mèrit van descarregar el pilar de 5. I ja per acabar van descarregar un pilar de 4.

Per la seva banda els Minyons de Santa Cristina també van iniciar la diada descarregant el pilar de 4 aixecat per sota. En primera ronda van desmuntar el 3 de 6, que la canalla va decidir baixar quan intentava coronar el castell. Just després van tornar a muntar el castell i el van descarregar. En tercera ronda van desmuntar el 3 de 6 amb agulla, castell que des del principi s’estava treballant segurament més del desitjat i per això es va desmuntar i decidir no tornar a provar el castell. Es van acomiadar de Vilafant amb un pilar de 4.

Us veieu amb cor d’endevinar què van realitzar els Castellers de les Gavarres en la ronda de pilars d’entrada? Doncs sí, també van saludar a la plaça amb el pilar de 4 aixecat per sota. No descartem que les 3 colles es posessin d’acord i quedessin una estona abans de la diada per assajar els pilar aixecats per sota. És evident, que som uns “blitz” i ens vam conformar amb un pilar de 4. Esperem que a la pròxima que us poseu d’acord ens aviseu!! Els castellers de les Gavarres arribaven a la diada amb moltes baixes i algunes lesions importants, fet que els condicionava la diada. Tot i això van realitzar una bona diada descarregant uns bonics 4 de 6 i 3 de 6, en primera i segona ronda respectivament. Van cloure la seva participació descarregant un pilar de 4.

Com heu pogut deduïr, els Esperxats de l’Estany vam descarregar un pilar de 4 no aixecat per sota.

446730445_9002[1]

Pilar de 4 de la indiferència no aixecat per sota i a sobre donant l’esquena a la càmera.

Però, no ens vam quedar de braços creuats i vam decidir apostar pel tronc anomenat “el pilar de la indiferència”, ja que aquest pilar no s’immutaria per res del món. Volíem demostrar que estàvem enfadats per no haver estat convidats a l’assaig del pilar per sota i volíem que aquest fet quedés reflectit a les cares del tronc del pilar de 4. Val, no estem assajant el pilar per sota, però la tècnica ha decidit que no vol que torni a passar i per això aquest passat dimarts el vam tornar a assajar. Casualitat? Vés a saber! Per cert, el pilar de la indiferència va ser avorrit i parat com sempre, per si us interessava. Vam iniciar la primera ronda amb la quarta torre de sis de la temporada! Quarta? Aviat és dit!!

446640743_36785[1]

Torre de sis descarregada pels esperxats de l’estany

En la segona ronda, vam descarregar el primer 4 de 6 amb agulla que descarreguem en un mes de Juny, quin goig!!

446617063_144556[1]

Quatre de sis amb agulla descarregat pels esperxats de l’Estany.

Per acabar les rondes de castells vam descarregar un bonic 3 de 6 amb agulla.

428923231_179298[1]

Tres de sis amb agulla descarregat pels Esperxats de l’Estany.

Vam intentar dos pilars de 4 simultànis per tancar l’actuació, però un va quedar en intent desmuntat. Llastima que de l’estrena simultània de les dues enxanetes, una haurà d’esperar en una altra ocasió, però de ben segur que ho aconseguirà!

446635985_142787[1]

Intent desmuntat de dos pilars de quatre simultànis per part dels Esperxats de l’Estany.

Marxem de l’actuació molt contents! Descarregar 3 castells de la gamma alta de 6 a mitjans de juny i fent-ho arrossegant totes les camises que vam dur fins a Vilafant, son motius més que suficients per estar molt contents pel primer tram que estem realitzant!!! No volem saber què serem capaços de fer en el que queda de temporada si ens ho proposem! Però no ens flipem, ja sabeu que encara hauríem de posar-nos les piles a nivell de salseta per les cròniques, que sinó ens veurem obligats a complir les nostres amenaces!