TRIVIAL #InTheMayVI

TRIVIAL #InTheMayVI

Estàveu esperant les cròniques del Maig, oi? Doncs aquest cop us les hauureu de construir vosaltres… Volem comprovar si vau estar prou atents i per això us plantegem el Trivial del mes de Maig. Agafeu paper i bolígraf, i aneu apuntant les respostes. Les trobareu al final de tot i podreu fardar de ser uns esperxats #maigistrals. Comencem!

31711524_168979557120454_4857963609298305024_n.jpg


SECCIÓ 1: ABANS DE LA DIADA

1) Mitja hora abans de començar l’actuació, el molt honorable President, es troba actualitzant l’alarma de lluvias cada 20 segons (o menys). Mentrestant a plaça, el Molt Honorable Cap de Colla està agafant mal de coll de tant mirar els núvols. No saben què fer fins que l’Ignasi, cap de colla de Figueres, decideix mirar a terra i diu: “A no ser que volgueu fer un partit de waterpolo, l’actuació s’ha de fer a cobert”. A on som?

a) Trobada de Colles Gironines.
b) Diada esperxada.
c) Corpus a Vilavenut.

2) 11:00 del matí a Vilavenut. Dues empreses de càtering es troben l’una davant de l’altra a les escoles preparant tot l’equipament. Totes dues tenen encarregat fer el dinar d’aquell dia i comença una tensa confrontació. Uns diuen que els han encarregat arròs, els altres fideuada. Quina de les dues té raó?

a) Els de l’arròs.
b) Els dels fideus.
c) Cap dels dos.
d) Tots dos.

3) L’actuació està a punt de començar i la tècnica troba a faltar una persona important. On es troba?

a) Vilademuls.
b) Viladasens.
c) Viladamat.

4) Castelló d’Empúries. Plovineja, fa fred i fa tramuntana. Malgrat tot, es decideix que actuem a fora. Per què?

a) En Duee i l’Iruna decideixen que els seus òrgans genitals tenen preferència davant les decisions de la colla amfitriona.
b) Es troben els 7 caps de colla i després d’una intensa assemblea decideixen que el millor és actuar a fora.
c) Al pavelló de Castelló no hi cap un torre de 8, i si hi cap, Marrecs no l’hi vol fer.
d) En Vermell diu que a la Garrotxa fan els castells a fora mentre no ploguin pedres més grosses que els seus òrgans genitals.

28445585038_7eaaaa807e_o


SECCIÓ 2: DURANT LA DIADA

5) Quatre de set amb l’agulla. Arriba el moment de la travessada. L’enxaneta s’ho mira i decideix que no té prou espai per passar. Com continua la història?

a) Primer baixa l’acotxador i després passa l’anxaneta.
b) Es desmunta el castell.
c) Els dosos s’ajupen i l’enxaneta travessa.
d) Totes les anteriors són correctes.

6) Omple l’espai en blanc: 2pd4, 3d7, ____ , 7d6, 3d6a, 3pd4, 3pd3. 

a) Peu desmuntat de 4d7.
b) Intent desmuntat de 4d7.
c) Cap de les dues.
d) Què és un intent desmuntat?

7) Quants castells de 6 inferiors al 3 de 6 amb agulla hem descarregat durant les 3 actuacions del mes de maig?

a) (2 + 3/5 + 1) · 0
b) 2·8 – 10 – 6/2
c) 1
d) Tants com l’any passat.

8) Gralles comencen a sonar, dosos comencen a pujar, però falta l’anxaneta. El cap de colla no pot parar de mirar cap a la cantonada de la plaça sabent que en qualsevol moment arribarà la solució. De cop i volta, sent un xerricar de rodes, i entra a plaça a tota castanya un cotxe amb matrícula banyolina. Al seient de darrere, s’hi veu una figura blauverda, amb la faixa ja posada, i preguntant si ja podia anar a fer un pipí. El conductor estira el frenu de mà (diuen les males llegües que encara hi ha restes de camises de les altres colles enganxades al paraxocs), el cotxe s’atura. L’anxaneta baixa, i sense poder fer el pipí comença a remuntar el castell. A quina plaça som?

a) Som a la plaça de la basílica de Castelló d’Empúries.
b) Som a Vilavenut.
c) Som a la plaça del Blat de Valls.
d) No va anar ben bé així, però hagués molat.

9) Vols fer un 3d7 a Vilavenut i una rengla et queda molt més baixa que les altres. Què proposes com a millor solució?

a) Canviar el baix.
b) Girar els dosos.
c) Posar xanques al baix.
d) Encarar-lo cap a la baixada.

10) Quants quatres amb agulla es van descarregar a la VII trobada de colles gironines a Castelló d’Empúries?

a) Tres 4d6a i un 4d7a.
b) Dos 4d6a i dos 4d7a.
c) Quatre 4d6a.

11) Quantes persones faltaven a Vilavenut per poder tornar a fer el 4d7?

a) El que anava just era el 3, el 4 el tancàvem de sobres.
b) Només tres.
c) Érem prou gent però no el vam fer per no classificar-nos pel Concurs.
d) Érem prou gent però no el vam fer perquè Coordinadora no ens pugés la quota.

12) Que cridaven insistentment els Esperxats mentre feien el 4d7 de Diada?

a) Cavall.
b) Terrabastall.
c) Com a Fira de l’All.
d) Avall.

13) Quin va ser el castell descarregat nº 200 d’Esperxats (sense comptar pilars de 4)?

a) 4d6a de Vilavenut.
b) Torre de 6 de Vilavenut.
c) 3d7 de Vilavenut.
d) No en portem 200 ni de conya.

41417064655_bf94392342_o


SECCIÓ 3: DESPRÉS DE LA DIADA

14) 15:00 de la tarda, tothom mort de gana. La cua per anar a buscar el dinar és insuportable. De cop, una colla es posa a fer pilars de dos per avançar més ràpid a la cua.

a) Això no ha passat enlloc.
b) Van ser Esperxats a la Trobada de Colles Gironines.
c) Va ser Mollet a Vilavenut.
d) Van ser Xiquets de Reus a la Diada.

15) Qui era un dels patrocinadors principals de la Trobada de Colles Gironines?

a) Fercon.
b) Espero que fos Damm o la CCCC s’enfadarà.
c) Qui és la CCCC?
d) Pastas Gallo.

16) Com es deia el senyor de la guitarra de la VI Diada Esperxada (no ens atrevim a dir-li animació)?

a) Manelic de Pera.
b) Pere de les Cabres.
c) Manelic toca’m el melic.
d) Pere de la Cullera.

41726441814_dec5e641d9_o


Ah, per cert, aquest mes de maig vam fer quatre castells de 7. Tres 3d7, els mateixos que en tota la nostra història, i un 4d7. I no només els vam avançar cinc mesos respecte l’any passat, sinó que a més ho vam fer sense despentinar-nos! Bueno, sense despentinar-nos massa… També vam fer un 5d6, una torre de 6, dos 4d6a, un 3d6a, onze pilars de 4 i tres pd3. I tot descarregat! Val, sí, no vam fer 7d6, i què? Tothom sap que no té cap gràcia aquest castell.

Així que, com diu la dita, al maig, 3 actuacions, 9 castells descarregats, 3 dinars i cada un dia un raig!


SOLUCIONARI:

1 – b
2 – d
3 – a
4 – a
5 – c
6 – b
7 – a
8 – d
9 – c
10 – a
11 – b
12 – d
13 – a
14 – c
15 – d
16 – a