'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Diada a Caldes de Montbui

El diumenge 12 de Novembre vam fer una de les nostres últimes diades. Era l’últim desplaçament en autobús de la temporada (amb els corresponents sortejos) i més d’un es va emportar una bona sorpreseta tot just començar! A Caldes hi feia fresca, sobretot on vam actuar, un racó amagadet on gairebé no hi tocava el sol. Tot i això, vam ser capaços de fer la millor actuació fora de la província de Girona, fent-hi per primer cop un 5d6.

Els castellers de Caldes tenien preparat un final de temporada espectacular, i volien portar els dos castells de set amb agulla a més del pilar de cinc. Una lesió inoportuna, però, va fer que haguessin de rebaixar expectatives. Van començar la diada amb 2pd4 i en primera ronda van fer l’únic castell de set que farien aquell dia, el 3d7. Va ser un castell una mica lent i l’enxaneta va patinar més d’una vegada abans de coronar el castell. Tot i això, els de Caldes van demostrar serenor i galons i vam entendre perquè s’havien proposat dos castells de la gamma de set i mig: perquè els de la gamma bàsica els tenen molt ben assolits. En segona ronda, van fer una 2d6 molt tranquila i van acabar amb el quatre de sis amb agulla. Per tancara la temporada, van fer 3pd4.

Era la tercera vegada que coincidíem amb els castellers de Terrassa a la nostra història. Aquest any han dut molt bon ritme completant la clàssica de 8 (3d8, 4d8 i 2d7) en múltiples ocasions. De fet, hi havia algun rumor que portarien un castell de 8 a Caldes, però finalment no es va complir. Van començar amb 2pd4 i a la primera ronda de castells van plantar el millor castell de la diada, el 5d7. El castell no presentava cap problema i va mostrar solidesa en tot moment, i és que ja era el 22è d’aquesta temporada! Increïble!!! Després van fer el 4d7a, on es va mostrar un pilar de cinc molt ferm. Finalment, el 4d7 amb canvis i sospitosament lleuger, semblava de postal. Ho van rematar amb un pd5 una mica més treballadet perquè no sigui dit!

Nosaltres vam començar amb un pd4.

38401657452_dbf12c4e2d_o

Pilars simultanis d’entrada

En segona ronda vam fer la cinquena torre de sis de la temporada! És un castell que des d’abans de l’estiu, a Mont-Ras concretament, no fèiem. I no perquè ens hagués passat alguna cosa estrany, sinó perquè estàvem concentrats en altres coses… ara no me’n recordo. El cas és, que el que fins fa ben poc era un castell límit per nosaltres, ha deixat de ser-ho. Amb un parell de setmanes l’hem recuperat de l’armari, li hem tret una mica la pols, i a passejar. La torre va pujar lleugerament remenada, però amb la travessada es va clavar i es va descarregar amb solvència.

38377209776_778e3aff47_o

2d6 dels Esperxats de l’Estany

A segona ronda vam fer el cinc de sis. I aquí hi ha l’anècdota de la jornada. El cas és, que en una primera temptativa, una de les nostres acotxadores va rebre una trepitjada inesperada d’un dos, amb tant mala sort que va deixar anar la mà, i va caure de culs sobre la pinya. La resta de l’estructura estava intacta. De fet, si l’acotxadora hagués decidit tornar a pujar en aquell mateix moment, ho hagués pogut fer sense problemes. I llavors, com ho hauríem de comptabilitzar? Tot i que realment és anecdòtic, no deixa de ser un intent (o una caiguda desmuntada? o un intentillo?). Des dels dos intents de 2d6 a Barraques de l’any 2013 no havíem realitzat cap més intent. Posteriorment, i demostrant que el que acabava de passar era un petit accident insignificant, i perquè què carai, havíem vingut a fer-lo, vam tornar-hi. El castell va bellugar una mica i es van notar els nervis. Direu: “Esclar, és normal després de caure”, però res més lluny de la veritat. El que ens va posar nerviosos va ser una abella! I quin escàndol que vam muntar! Tot i aquest espontani, vam descarregar el 5d6. El sisè de la temporada (tants com l’any passat) i el primer fora de la província de Girona! Créixer no només vol dir fer castells de 7, créixer també vol dir això!

26656737679_f8b5989cce_o

A la segona va la vençuda! 5d6 al canto!

A la última ronda vam fer un quatre de sis ben especial! I és que ara feia uns dies que no podíem celebrar una estrena! I ens fa especial il·lusió quan es tracta de la canalla que evoluciona i comença a baixar de pis. En aquest cas, era el primer cop que anava al pis de terços i la veritat és que va ser l’estrena desitjada. Un castell plàcid i sense gaires patiments tot i algun canvi d’última hora.

38401635852_58c61194e5_o

4d6 dels del Pla de l’Estany

Per tancar la diada, vam plantar l’últim pilar de cinc de l’any! I quin pilar, brutal, sensacional! Va ser el millor dels que hem fet últimament, segurament des de l’estiu. Molt ferm de pinya i molt ben controlat pel tronc. Amb aquest, repetim la millor marca de la colla que era la de l’any 2015 amb 6 de descarregats i un més de carregat.

26656748139_4135895348_o

Espadat de cinc