'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Sant Pere a Figueres

El diumenge 2 de Juliol ens en vam anar cap a Figueres a celebrar Sant Pere amb els companys de Marrecs de Salt, Xerrics d’Olot i els amfitrions, els Castellers de Figueres. A diferència de les dues actuacions anteriors, la Rambla de Figueres oferia una àmplia zona d’ombra on poder fer els castells sense patir excessiva calor. Històricament, i per ser a inicis de juliol, és una diada on ens ha costat arrossegar camises. Aquest any, per primera vegada, vam ser prou per poder completar tres castells de sis!

Els de Figueres, un cop més van demostrar solvència amb les seves construccions de set i mig, però els rumors d’un possible intent de 2d7 es van esvair. Esperem que la puguin seguir treballant i que la puguem tornar a veure aquest any ben aviat. La seva diada va començar amb tres pd4, i el del mig va desplegar una bandera de l’Arc de Sant Martí, símbol dels col·lectius LGBTI. Van començar amb les rondes de castells amb un preciós 5d7. A continuació van completar el 3d7a i el 4d7a. Un dels dos pilars (el del 3 si no recordo malament) va ser un puntet més treballat, però com ja hem comentat, Figueres demostra que està en un gran estat de forma repetint l’actuació de la Trobada de Colles Gironines. No van poder acabar de rematar la diada ja que el seu pd5 de sortida es va quedar en carregat.

Els Marrecs arribaven a Figueres havent estrenat el 5d8 a Vic. Encaren un mes de Juliol important que culminarà el diumenge 23 amb la Festa Major on els podríem tornar a veure intentar el 3d9f de nou. Van començar la diada amb tres pd4. En primera ronda, després d’un peu desmuntat, el segon 5d8 de la temporada, molt ben dominat pels de Salt. En segona ronda, després de tres peus desmuntats, la cinquena 2d8f, paradíssima com últimament i potser ens estan malacostumant a tots plegats. Finalment, i per no perdre el costum amb un intent desmuntat previ, l’enèsim 3d8 que van descarregar amb crits d’ “un pis més”. El 5 els ha permès aparcar un 4 que semblava que tenien ganes de treure’s de sobre. Per acabar la diada van intentar de nou el pd6 que continua resistint-se’ls. Aquest cop però va arribar una mica més lluny que a Vic i el van poder carregar. Es van acomiadar amb dos pd4 finals.

Els Xerrics van portar dos castells de set fora de casa per primer cop aquesta temporada. Van començar amb un pd4, després van fer el 4d7, el 3d7 i el 5d6. Van tancar amb un últim pd4.

Hem fet una mica d’spoiler, tres castells de sis a Figueres al mes de Juliol per primer cop. Però anem a pams. Vam iniciar la jornada amb un molt bon pilar de quatre que ens va donar la confiança necessària.

35023286323_7de994f9ee_o

La nostra enxaneta, ben xula, amb texans!

En primera ronda els Esperxats ens vam posar un repte: fer un Mannequin Challenge. Ens vam anar col·locant tots als nostres llocs que ens anava comentat l’equip tècnic, per tal que el repte quedés d’allò més lluït. Un cop vam estar tots apunt, i els castellers enfilats els uns sobre els altres, vam començar a filmar. A més a més, s’estrenaven dues terces! I el resultat va ser espectacular! Un 4d6 descarregat sense ni un sol tremolí! La veritat però, és que anàvem una mica justos de personal, i uns quants castellers de les altres colles ens van ajudar a completar el Challenge. Moltes gràcies a tots!

35663977052_3fbfc93089_o

El punt àlgid del Mannequin Challenge

En segona ronda, el castell escollit va ser el 3d6a. Era el quart de l’any i d’aquesta manera en completàvem tants com la temporada 2016. A més a més, aquest castell va ser especial perquè vam estrenar una nova agulla! Un pilar que ja donava prou seguretat i confiança com per posar-lo a dins d’un castell, i que segur que ens donarà molt de joc en el segon tram de temporada.

35792143126_8a6d70928d_o

El quart 3d6a de l’any

Per acabar les rondes i completar la nostra actuació amb 3 castells de sis, vam triar el més bàsic, el 3d6. El més bàsic no sempre vol dir el més fàcil. Tot i que no es va haver de treballar en excés, el castell va agafar una forma estranya des del principi amb la plena i la buida ajuntant-se una mica més del compte. Però sense gaire més història, castell descarregat, i 3 castells de 6 al juliol a Figueres. Deures fets!

34992127684_78a9497cab_o

3d6 dels Esperxats

Per acabar la diada, un últim pd4 ben xulo, i cap a dinar uns macarrons deliciosos que ens havien preparat els amfitrions. Moltes gràcies padrins!

35832259205_3dd2f8d1c1_o

El pd4 per tancar la diada