'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Festes d’Agost

El diumenge 12 d’Agost vam actuar en motiu de les festes d’Agost de Banyoles. Actuàvem amb els nostres fillols, els Castellers de les Gavarres a la Plaça Major. Per ells significava l’inici de les vacances, per nosaltres la tornada a la feina. I és que tenim uns mesos apassionants per davant. Plens de feina d’assaig al local, de diades boniques i de reptes castellers! Esteu preparats? Cordeu-vos el cinturó i tothom a assaig, que això ja ha començat!

Els Castellers de les Gavarres van fer un pd4 per començar. Després el 3d6, el 3d6a, 2d5n i 4d5an. Van tancar l’actuació amb un altre pd4.

Vam començar l’actuació amb un bon pilar de quatre per començar a escalfar i començar a entrar en situació.

36788597706_3662ca2c9f_o

Primers pd4 de la diada

A primera ronda una fita que feia dos anys que no ens podíem permetre. Un castell de sis per festes d’Agost! Des del 2014 que no ho podíem fer. L’escollit va ser el 3d6, i seguint la tònica d’aquest any va ser una castell que no va fer patir gens i es va poder descarregar amb molta solvència. Anem sumant rodatge a l’estructura del tres que esperem que ens porti alegries grosses aquest any.

36976129805_409e7f4ee8_o

3d6 dels Esperxats

En segona ronda vam repetir la fita! Un segon castell de sis. En aquest cas va ser el tres de sis amb agulla. Aquest potser va ser un pelet més mogut i amb una mida una mica estranya des del principi. Aquesta temporada sembla que no ens n’acabem de sortir de centrar el pilar del mig i ens queda sempre una mica lluny de la renga, massa enganxat amb la plena i la buida. Malgrat això el castell es va defensar amb facilitat, i amb aquest ja en portem 5, un més que la temporada passada!

36835735281_49999c9169_o

Moment clau del 3d6a

A tercera ronda ja no vam poder allargar la ratxa de castells de sis, i en un fet poc habitual en nosaltres, vam optar per fer una estructura de cinc neta. Va ser el set de cinc net. És un tronc que tenim molt poques opcions de portar a plaça, i si volem tornar-lo a pujar sobre pinya com a la nostra diada s’ha de seguir treballant i polint detalls. La veritat és que el castell no va mostrar cap senyal de debilitat, tot el contrari.

36140271854_339debc37d_o

7d5n de la colla local

I aquelles coses que es fan a vegades quan actues a casa teva, que poses les teves pròpies normes. Ens vam treure de la patilla una poc ortodoxa quarta ronda per treure la pols a una altra estructura que tampoc vam poder pujar sobre pinya per manca d’efectius. Es tracta del quatre de cinc net, que vam descarregar sense problemes.

36578955900_a46ae93393_o

L’últim castell de la jornada, el 4d5an

Tot seguit, vam fer un segon pilar de quatre.

36140014044_b1e78fd78b_o

Més pd4

Per acabar, un últim bri d’il·lusió. Dos pilars de tres molt especials amb el futur de la nostra colla estrenant-se a plaça. Fins a 3 persones van debutar a plaça, amb aquell somriure i il·lusió de la primera vegada.

36975421145_1c84e91747_o

I un parell de pd3 més per acabar

Com és habitual també per festes d’agost, vam finalitzar (o depèn de com t’ho miris començar) la jornada amb un bon dinar a l’escola de La Vila. L’ambient no podia ser millor i vam gaudir d’això que tant ens agrada a part dels castells. D’aquestes també ens n’esperen un bon grapat aquest segon tram de temporada! Així que no badeu i animeu-vos a venir a totes les diades! No us arrisqueu a perdre-us els grans moments Esperxats que vindran!