'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Fira d’Hivern

Finalment, el 8 de desembre érem nosaltres que decidíem posar punt i final a una gran temporada 2016. Ho fèiem com cada any a Porqueres en motiu de la Fira d’Hivern. Però encara no ens conformàvem amb els grandissims resultats i sensacions de l’any, volíem acabar a dalt de tot i encara ens guardàvem alguna traca final! Aquell dia ens van acompanyar els nostres fillols, els Castellers de les Gavarres, i els Minyons de Santa Cristina.

Pels Castellers de les Gavarres també era la última actuació de l’any, del seu primer any, després de celebrar el seu aniversari a Caldes amb la seva primera actuació completa de sis (tres, quatre i torre). Moltes felicitats fillols! Ja sabem què passa a finals de temporada després d’una gran diada a casa, costa arrossegar la gent fins a Porqueres encara que et prometin un gran dinar! Així doncs, van poder fer un pilar de quatre d’entrada, un vano de 4 en rondes de castells, i un últim pilar de quatre per acabar.

Els Minyons també tancaven la seva temporada a Porqueres i tampoc eren un gruix gran de gent, però suficient per plantejar-se algun castell de sis. Així doncs, van començar la diada amb un pilar de quatre i després van tirar pel tres de sis. El castell tenia molt bones mides i era molt ferm, però l’acotxadora tenia problemes per remuntar el pis de dosos així que van decidir desmuntar-lo. Però no es van rendir, en segona ronda ho van tornar a provar, aquest cop amb mocadors a les cames per tal d’ajudar a la canalla més menuda. Una vegada més el castell mostrava una estampa fantàstica, però la canalla no aconseguia pujar sobre els dosos. El van tornar a desmuntar. Però una vegada més en tercera ronda ho van intentar, però aquest cop amb un “acotxaneta” (una sola canalla, en comptes de dues, que es posa en posició d’acotxadora però fent l’aleta). Aquesta vegada van aconseguir-ho sense cap problema i van acabar la diada amb un vano de quatre.

Per començar la diada així forts, vam fer una combinació que encara no havíem fet mai. Vam fer tres pilars de quatre, però el del mig el vam aixecar per sota. I a més a més, ho vam fer de tal manera per tal que els tres pilars anessin sincronitzats i l’aleta dels pilars laterals coincidís amb l’última aixecada del pilar central. Ens va sortir a la perfecció! Tants enginyers a la colla havien de donar algun resultat!

Els tres pilars, apunt de fer l'aleta amb la última aixecada del pilar central

Els tres pilars, apunt de fer l’aleta amb la última aixecada del pilar central

En primera ronda vam fer el cinc de sis. Així, d’entrada, com per expolsar-nos els nervis! I aquest cinc de sis no va ser-ne un de qualsevol. Va ser el sisè de la temporada! Així doncs, la 2016 passava a ser la temporada amb més cincs de sisos, un més que la temporada 2014. Ah, que no he parlat de castell? Això és perquè no va tenir res a comentar! Va ser un cinc fantàstic com gairebé tots els que hem fet aquesta temporada!

Sisè 5d6 de la temporada

Sisè 5d6 de la temporada

A segona ronda un tres de sis que ens va fer molta il·lusió. Era un tres que portàvem temps treballant, molt diferent de qualsevol altre tres que havíem fet durant la temporada. El castell va presentar una mida una mica estranya, però la colla el va saber controlar perfectament i no va fer patir gens ni mica. Era el desè tres de sis de la temporada.

3d6 dels Esperxats de l'Estany

3d6 dels Esperxats de l’Estany

En última ronda de castells vam fer el quatre de sis amb agulla. Com va passar amb el cinc, era el tercer quatre amb agulla de l’any convertint-se així amb l’any que n’havíem realitzat més (un més que la temporada 2015). A més, acabàvem la temporada amb estadístiques perfectes de quatre de sis, de quatre de sis amb agulla i de cinc de sis. Cap carregat, cap intent i ni tant sols un intent desmuntat en aquests tres castells. Per cert, el quatre estava de postal, i l’agulla impecable.

Els Esperxats realitzant el tercer 4d6a de la temporada

Els Esperxats realitzant el tercer 4d6a de la temporada

En ronda de pilars de mèrit, volíem aprofitar la última ocasió de la temporada per revalidar el pilar de cinc! Un pilar que vam estrenar l’any 2014 i que l’any 2015 vam poder repetir fins a 6 ocasions (i una setena de carregada). Durant el 2016 s’havia anat treballant però per una cosa o altra mai l’havíem pogut acabar portant a plaça. Ens vam posar valents una vegada més i vam decidir provar-lo. Era el gran moment de la diada. La pinya semblava una roca i les cares de concentració de tothom eren espectaculars. El tronc va pujar molt suau i sense fer patir en excés l’estructura. Amb l’aleta i la motxilla de l’enxaneta el pilar va haver de treballar una mica, però un cop va començar a sortir l’aixecadora, l’eufòria ja es començava a percebre. El pilar es va descarregar i els crits d’alegria i celebració van ser apostoflants!

Primer (i únic) Pd5 de la temporada 2016

Primer (i únic) Pd5 de la temporada 2016

Per acomiadar-nos de la temporada, vam fer tres pilars de quatre més, i un cop més amb alguna estrena! Cal destacar la simetria Pèirica de la construcció, amb els dos germans Peiris fent de segons als pilars exteriors.

Tres Pd4 amb simetria Pèirica

Tres Pd4 amb simetria Pèirica

No és el primer cop que tenim germans compartint posició en pilars simultanis, hem de recordar els dos pilars de quatre de sortida de l’actuació de fira de l’All del 2015 on vam poder veure els germans Burch fent de terços. De fet, aquell dia hi va haver un “xoca’n cinc” espectacular quan les enxanetes ja eren sobre la pinya. Podeu recordar-ho en aquest vídeo:

Finalment vam fer tres pilars de tres que esperem que aquesta temporada es transformin en pilars de quatre!

Tres Pd3 per tancar la temporada

Tres Pd3 per tancar la temporada

Per acabar d’arrodonir el dia, ens en vam anar tots cap a Can Carreres a fer un bon dinar i vam entregar els obsequis de final de temporada pels socis. Una tassa amb l’escut d’Esperxats per passar els freds i solitaris mesos d’hivern que ens venien. Si vàreu tenir enveja, ara és el moment de posar-hi remei i fer-se soci de la temporada 2017!!!