'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – V aniversari del Esperxats de l’Estany

Heu vist quin cronista tan aplicat? No han passat ni 3 dies i ja teniu la crònica a punt! La teniu abans que les fotos i tot!!! Aquest any intentarem ser una mica més complidors que la temporada anterior, els 5 anys s’ho valen, però… vosaltres què en penseu?

  1. Aguantaràs dues diades, com a molt.
  2. Estem amb tu, aquest any sí!
  3. No ens enganyis, aquesta és la crònica de l’aniversari de la temporada passada i per tant vas un any tard.

El passat diumenge 12 de Març vam arrencar la temporada castellera. Com cada any, comencem amb una diada a casa, a Banyoles, per celebrar el nostre aniversari. Aquest any però, no era una diada més. Era el nostre 5è aniversari, i vam convidar els Pallagos del Conflent i els Escaldats de Caldes de Montbui per celebrar-lo amb nosaltres.

La diada va començar més aviat de l’habitual, i a la muralla. Ens vam trobar amb els Trabucaires de Cardedeu i les Gàrgoles de Foc perquè ens ajudessin a despertar a tots els banyolins que es disposaven a passar un diumenge tranquil del llit al sofà i del sofà a la nevera. ON S’ÉS VIST? Evidentment era per millorar el nivell de salut del poble. Vam fer una cercavila pels carrers del barri vell tot seguint els domassos fins a la Plaça Major.

Un cop a plaça, les tres colles vam començar amb un pilar de dol per recordar els desafortunats fets que van afectar els companys dels Castellers de Gavà i dels Xiquets del Serrallo fa una setmana. Posteriorment vam començar l’actuació amb els pilars d’entrada.

Els Pallagos del Conflent no van fer pilar d’entrada, van arrencar directament amb un tres de sis que va pujar força bonic però que la canalla no va poder remuntar el pis de segons i va quedar en intent desmuntat. En segona ronda el van tornar a provar, tossuts, com a nosaltres ens agrada, però van topar amb les mateixes dificultats. En tercera ronda, van fer un canvi de xip exemplar i van descarregar un quatre de sis lleugerament treballat. En ronda de millora van fer un tres de cinc amb agulla net que els permetia no marxar de plaça amb només un castell. Per acabar van fer un últim pilar de quatre.

Els Escaldats de Caldes, com nosaltres, també arrencaven la temporada aquest diumenge. Van començar amb dos fantàstics pilars de quatre simultanis, i van escollir el quatre de sis com a castell en primera ronda. Tot i que el castell no era perfecte, hi havia una rengla una mica entrada, van demostrar perquè són una colla que fa amb regularitat castells de set, i la construcció no va fer patir en cap moment. En segona ronda van fer un tres de sis amb agulla clavat. En tercera ronda van provar el tres de sis, però de la mateixa manera que els havia passat als Pallagos, va quedar en intent desmuntat. En ronda de millora el van tornar a provar, però sembla que aquest diumenge no era dia de veure un tres de sis a la Plaça Major i es va haver de tornar a desmuntar. Per acabar, van fer dos pilars de quatre simultanis.

Els Esperxats vam començar la temporada amb un pilar de dol. I per marcar el camí de la temporada, com no podia ser d’altra manera, va ser amb estrenes. I no només en les posicions del castell, sinó també en els cascs de la canalla! Per fi vam poder estrenar les nostres magnífiques fundes! Per entrar a plaça vam fer dos pilars de quatre simultanis per començar a espolsar-nos els nervis. Els pilars es van mostrar molt ferms.

Captura de pantalla 2017-03-14 a les 13.17.45

Pilars de dol i estrena de les fundes de casc

pilars_entrada

2 Pd4

I com que som així de xulos, i tenim una confiança plena en la temporada que tot just hem començat, vam fer en primera ronda la torre de sis. En dues ocasions havia sigut el castell triat per obrir una diada, però en les dues havia necessitat un intent desmuntat primer per descarregar-se. Aquesta vegada, però, no va ser així. Una torre molt treballada l’any passat, ha donat els fruits ben aviat aquest any. La torre va ser una construcció un pèl moguda, sobretot pels nervis de començar amb un castell com aquest. Tot i que no va ser la més maca que hem fet, no vam dubtar en cap moment que la descarregaríem.

Primera Torre de Sis de la temporada

En segona ronda, el castell escollit va ser el cinc de sis. I és que si volem repetir la gesta de la temporada passada de fer-ne sis durant l’any, no podem deixar escapar cap oportunitat, i les diades de casa han de ser sempre una gran ocasió de fer-lo. Ja l’any passat vam fer-lo també a la primera diada de l’any, i no és cosa fàcil! El castell va anar pujant ferm, però amb la col·locada de les acotxadores va semblar que el tres quedava una mica obert. Els nostres castellers però, ja comencen a mostrar maneres de veterans (no oblideu que ja tenim 5 anys!!!) i van defensar-lo amb moltíssima solvència. Va ser un castell celebradíssim, i és que havíem fet un inici de temporada d’aquells que fan colla!

Cinc de Sis, el primer de molts

Per tancar les rondes de castells, vam optar per un dels bàsics de sis, el quatre de sis. Per aniversari, si parlem d’un quatre, sempre ens ve al cap aquell esperpèntic i èpic quatre de sis màgic del 2015. Però la veritat és que aquells shows ens comencen a quedar una mica lluny. El castell va ser fantàstic, una foto en tot moment i amb estrenes al pis de segons i a canalla. La realitat és que, quan es veuen aquests castells, és normal deixar-se anar i imaginar la colla començant a treballar per posar-li un pis més. No sabem si serà d’aquí poc o d’aquí molt, però sabem que quan arribi estarem preparats per afrontar el repte! Que res ens aturi, Esperxats! Hem de seguir creixent, perquè en volem més!!!

Captura de pantalla 2017-03-14 a les 13.16.03

4d6 gens èpic dels Esperxats de l’estany

Per acomiadar-nos de l’actuació vam fer tres pilars de quatre simultanis amb moltíssimes estrenes: A baixos, segons i terços! I com que això dels pilars ens agrada, en vam afegir després, tres pilars de tres més, per demostrar que tenim la millor canalla del món!

pilars_sortida

3 Pd4

photo_2017-03-14_13-14-42

3 Pd3

I ara que sembla que ens en comencem a sortir, d’això de fer castells, cal no oblidar que d’organitzar esdeveniments també en sabem, i molt! La festa, després de la cercavila i la diada, arribava al tercer temps! Un magnífic dinar a la muralla, un espectacle de màgia que ens va fer treure a tots més d’una i de dues riallades, una tasseta de xocolata desfeta i un bon concert per fer quatre ballaruques i acabar de pair tot el que havia passat durant el nostre 5è aniversari, que de ben segur recordarem durant molt de temps. I per cert, ja podeu eliminar totes les aplicacions de predicció meteorològica dels vostres telèfons. No ens calen. Ja sabem que quan actuen els Esperxats, no plou mai!