'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

100 castells de 6 descarregats

El passat diumenge 12 de juny descarregàvem en tercera ronda a Manlleu el que seria el nostre castell de 6 descarregat número 100. Era un tres de sis, de la mateixa manera que també ho va ser el primer. Per reviure aquell primer tres de sis hem de remuntar-nos al maig de 2013, exactament al dia del nostre bateig. En aquella primera actuació ja amb la camisa blauverda vam estrenar d’una tirada els dos bàsics de sis: el tres i el quatre, acompanyats d’una torre de cinc que ja havíem fet en altres ocasions i de 6 pilars de quatre, tres a l’inici i tres per tancar.

Castell nº 100 descarregat: un tres de sis

Per les següents estrenes hauríem d’esperar fins a l’octubre del mateix any en què vam posar el pilar a dins de cadascun dels dos bàsics, estrenant així el tres i el quatre de sis amb l’agulla. Aquell mateix octubre també trèiem per primer cop a plaça la torre de sis, però va quedar en intent. Al març del 2015, celebrant el nostre 3r aniversari vam estrenar el primer castell compost de la gamma de sis: el cinc de sis. I aquell mateix any, altre cop a l’octubre vam estrenar primer el pilar de cinc -que pel recompte també el considerem-, un cinc de sis margarita, un sis de sis i, finalment, l’esperada torre de sis que feia un any havíem intentat sense èxit. Des de llavors, no hem estrenat cap més castell, però estem treballant per portar a plaça el tres de sis aixecat per sota i el que serà el nostre primer castell de 7: un tres de set.

3d6

Primer castell de 6 descarregat: un tres de sis

Arribar a la fita dels 100 castells de sis descarregats és una gran fita per una colla petita com la nostra. Aconseguir reunir els efectius necessaris per realitzar tres castells de sis per actuació és d’una dificultat important, tot i que la recompensa supera amb escreixos l’esforç . Per aquest motiu, tenim ganes de celebrar-ho. Ho vam celebrar el diumenge després de descarregar el castell nº 100 cantant i ballant sota l’escuma implacable d’una ampolla de cava xarbotada. I ho vam celebrar al local d’assaig després de tornar de l’actuació.

Però també ho volem celebrar el diumenge 19 aixecant un pilar de quatre al Santuari de Rocacorba. No només per l’espectacularitat d’aixecar un pilar a la punta de la roca del mirador, sinó perquè Rocacorba és una senya d’identitat pel Pla de l’Estany i precisament d’això van els castells: de cultura i d’identitat.