'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

Pilar a Rocacorba per celebrar que hem descarregat 100 castells de 6

El passat diumenge 19 de juny vam aixecar un pilar a la roca del Mirador del Santuari de Rocacorba. El motiu era celebrar que hem descarregat 100 castells de 6, tot i que era un pilar que feia temps que teníem ganes de fer. En teníem ganes pel simbolisme que té Rocacorba en l’imaginari dels habitants del Pla de l’Estany. El santurari és una atalaia de la comarca alhora que és una senya d’identitat pels plaestanyins, que quan veiem les antenes des de qualsevol punt de Catalunya hi reconeixem la nostra comarca i ens hi sentim propers.

Aixecar un pilar a la punta del Mirador va ser espectacular a l’hora que complicat. Els tres components del tronc anaven assegurats amb arnesos i cordes com a mesura de prevenció. La pinya també va haver de ser adaptada degut a les irregularitats del terreny que no ho van posar gens fàcil, sobretot a la rengla de mans del darrere que treballaven sobre un pendent d’uns 45º. Tot i així, el pilar no va presentar cap problema en l’execució, mostrant-se ferm en tot moment tot i els nervis afegits de tenir al davant el que es coneix en escalada com un pati espectacular, podent veure les Illes Medes i els Pirineus mentre sonava el toc de l’aleta.

El pilar va ser enregistrat de des de diferents punts alhora que un dron captava des dels aires les imatges del pilar i dels sorprenents paisatges. Una càmera al casc de l’enxaneta enregistrava les vistes que es podien veure des de la privilegiada posició. Aviat presentarem un vídeo on es podran apreciar les diferents perspectives i l’espectacularitat de la gesta. Mentrestant, us haureu de conformar amb aquesta fotografia.

Pilar a la roca del Mirador del Santuari de Rocacorba