'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Actuació a la Fira de l’All

Teníem davant nostre el repte més important abans de l’actuació de Barraques. El repte que ens diria si per barraques tindrem els castells que ens mereixem. Era diumenge 4 d’octubre i actuàvem a la famosa Fira de l’All de Cornellà del Terri, compartíem plaça amb Capgirats de Castellar del Vallès i Angelets del Vallespir, de la Catalunya afrancesada.

Vam obrir l’actuació amb 2 pilars de 4 simultanis de les dues colles del sud del Pirineu. Capgirats eren els encarregats d’obrir la primera ronda de castells i ho feien amb un 4d6 sense comentaris a afegir. A segona ronda feien un 5d6 que aquesta temporada els està donant molts bons resultats. I tancaven amb un 3d6 que els va costar un intent desmuntat però que a la ronda de repetició van executar amb tanta solvència que, fins i tot, un terç es va permetre el luxe de fer una demostració de roba interior durant la descarregada del castell.

Angelets del Vallespir havien arrossegat poques camises fins al Pla de l’Estany, i és que els Pirineus són una frontera imponent. Els de la camisa blava van realitzar un 3d5 amb una acotxaneta ben eixerida a segona ronda, que tot i que l’anxaneta estava pujant per la plena ella va decidir fer l’aleta de totes maneres. Tot i que l’anxaneta no va acabar de carregar el castell els Angelets van tenir igualment l’aleta desitjada.

Capgirats i Angelets tancaven les corresponents actuacions amb un pilar de 4 de cada colla.

Pel que fa als de la camisa blau-verda, vam obrir ronda amb un 3d6 que tot i que tenia algun canvi a troncs es va mostrar molt ferm. Esperem veure-hi una torre enganxada al darrere ben aviat!

A segona ronda fèiem el que era l’objectiu de la jornada, revalidàvem un 4 de 6 amb agulla que feia molt que teníem ganes de veure-li l’aleta. El tercer de la nostra història i, sens dubte, el més ben executat.

Tancàvem la tercera ronda amb un 3 de 6 amb agulla que convertia l’actuació de la Fira de l’All en la segona actuació on Esperxats fèiem dos castells amb agulla. La primera va ser a les barraques del 2013. Tot i que la majoria només recordem les llenyes de la torre i l’agulla muntada al revés dins el 4d6, en aquella actuació també obríem amb un 3d6 amb agulla que era el segon de la nostra història.

Vam finalitzar l’actuació amb dos pilars de 4 simultanis on els terços van xocar de mans a la baixada en senyal de germanor. O potser per celebrar que els tres troncs dels pilars Esperxats d’aquell dia havien estat tots molt familiars…

En definitiva, no ens queda més que remarcar el bon rotllo que es respirava a plaça entre les colles i la gran solidaritat que es va viure a totes les pinyes. Tant que vam decidir no marxar sense abans realitzar un 3d6 de germanor que semblava que portéssim assajant tota la vida. Qui ha dit que els castells s’han d’assajar perquè surtin bé?