'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Actuació a Caldes de Montbui

Aquest diumenge, els de la camisa blauverda matinàvem sota un sol de justícia i omplíem de gom a gom un autobús que ens portaria cap a Caldes de Montbui a actuar amb els nostres veïns i amics els Xerrics d’Olot i la colla local els Castellers de Caldes, àlies els Escaldats. Després de passejar les gralles per una bona part del municipi per fer saber a tothom que a la plaça de la Font del Lleó se n’estava muntant una de grossa vam començar el que seria una esplèndida actuació.

Per una banda, la colla local ens oferia un recital de bons castells i de saber fer, demostrant que no són només colla de 7, sinó que els 7 pisos els tenen més que consolidats. Els escaldats obrien l’actuació amb un 3d7 que es va mostrar més que ferm. Llavors vam descobrir per què, el gran repte dels de Caldes era posar per primer cop aquesta temporada una agulla dins aquest castell. Així doncs, el 3 de 7 amb agulla que ens van oferir a segona ronda tampoc va presentar massa problemes, més enllà d’una mica d’esquenada del segon del pilar que els va obligar a treballar una mica per poder descarregar l’agulla. Res fora del normal. En tercera ronda, els Escaldats continuaven amb el recital dels 7 pisos amb un 4d7 sense res a comentar. Finalment, tancaven l’actuació descarregant un vano de 5 que convertia l’actuació en la millor de la seva història. Moltes felicitats, Escaldats! Estem ansiosos per veure com evoluciona la vostra temporada.

Per l’altra banda, els nostres companys d’Olot ens oferien una tripleta de 6 amb els dos bàsics acompanyats de la torre, podeu seguir el detall la seva actuació llegint la seva crònica.

Pel que fa a nosaltres, els Esperxats de l’Estany, després d’un estiu molt accidentat, arribàvem a Caldes amb l’objectiu de fer una actuació normal, és a dir, pilar, tres castells i pilar. L’objectiu inicial era portar els dos bàsics de 6 acompanyats del 3d6 amb agulla. Una actuació que ens permetria rodar castells i castellers amb el cap posat a barraques. Degut a que els Esperxats resulta que tornem de vacances el 15 de setembre i no el 21 de juliol com ens pensàvem, no va ser possible intentar un 4d6 per falta de camises a plaça i de bones proves a assaig. Tot i així, vam obrir l’actuació amb un pilar de 4 que estava tan ferm que feia venir ganes de marxar caminant.

11987109_1695484114020681_5530645598280578840_n

A primera ronda, vam fer un 3d6 amb agulla que últimament ens està donant molt bons resultats tant a assaig (amb un pis més) com a plaça posant-li l’agulla. A segona ronda, intentàvem un 3d6 amb canvis d’última hora al tronc. Tot i això, el castell també es va mostrar molt ferm, prou com per pensar que aviat li podrem enganxar una torre al darrera. A tercera ronda fèiem una torre de 5 amb un segon que no estem massa acostumats a veure sobre la pinya, esperem que ben aviat ja no se’ns faci estrany veure’l trepitjant-nos les espatlles. Vam tancar l’actuació amb 2 pilars de 4 saludats, una fita que Esperxats encara no havíem fet mai, segurament perquè tampoc ens ho havíem proposat, però que les circumstàncies de l’actuació i dels assajos previs ens van abocar a intentar-ho. Així doncs, aconseguíem el nostre objectiu de realitzar una actuació normal, amb el plaer afegit de veure com les altres colles també ho descarregaven tot. Estem convençuts que aquesta serà la tònica a partir d’ara.

Per celebrar-ho, la colla local ens oferia una arrossada popular que ens va deixar a tots ben escaldats. No podia ser d’altra manera després de fer castells al poble dels Escaldats de Montbui. No ens queda més que agrair a les altres dues colles el bon ambient i la gran col·laboració a pinyes. Esperem coincidir altra vegada amb totes dues colles ben aviat!