'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Actuació Vilavenut

Aquest passat diumenge vam actuar a Vilavenut  juntament amb els Vailets de l’Empordà. Arribàvem a Vilavenut mirant amunt, no perquè hi anéssim amb la intenció de portar grans castells, sinó perquè fotia una pinta a posar-se a ploure en qualsevol moment que donava gust. Doncs bé, ens vam citar a la plaça a dos quarts de cinc de la tarda i l’actuació va començar als voltants de les cinc. 

Vam començar els Esperxats, i ho vam fer descarregant dos pilars de quatre que no van mostrar cap complicació. Seguidament, els vailets també van fer dos pilars amb el mateix resultat. Fet això, vam anar per començar les rondes de castells. Els Esperxats vam descarregar un quatre de sis, castell que sobretot a la baixada es va desquadrar i es va haver de treballar més del desitjat. Seguidament, va ser el torn dels empordanesos, que en la primera ronda afrontaven el repte de la jornada, el 3 de 7, castell que només havien descarregat una vegada. El castell va anar pujant sempre una mica insegur, però es podia controlar. A partir del moment en què la canalla estava a l’alçada dels dosos l’estructura va començar a tremolar de manera important, i en el moment de fer l’aleta, el pom de dalt va cedir i seguidament ho va fer tot el castell. D’aquesta manera, el castell quedava en carregat. El castell va caure cap a la rengla, lloc on hi havia poca pinya, això va fer que algunes de les persones que ocupaven la rengla quedessin una mica tocades. No va ser res molt greu, però l’ambulància va haver de marxar amb un parell o tres de persones. Dit això, us passarem un petit test. Es ven bé, que a sobre de tenir paciència per llegir aquestes carregoses cròniques, us demanem que contesteu uns preguntes. Ho reconeixem, ens agrada torturar tant com podem!

10436207_10152220145007794_1152612265068445066_n

1.Què faríeu si us marxa l’ambulància durant una actuació?

     A) Es suspèn l’actuació 

     B) S’espera a què l’ambulància torni 

2.En el cas que la resposta escollida hagi estat la B, la pregunta és:  Què es pot fer mentre s’espera l’ambulància?

     A) Assentar-se tranquil.lament per calmar els nervis i esperar

     B) Moure cotxes per passar l’estona, així com fer la cerveseta i jugar a la botifarra

3.Si quant arriba l’ambulància, després d’haver esperat una estona, heu d’esperar a què les Havaneres facin mitja part per continuar l’actuació, què faríeu?

      A) Marxaríeu

      B) Esperaríeu, total no ve d’una hora no?

4. En el cas hipotètic que per fi acabessin les havaneres i poguéssiu tornar actuar i de cop es posés a ploure. A part de no voler-ho creure, què faríeu?

     A) Traslladaríeu a tota la gent a un lloc cobert

     B) Assumiríeu que avui no és el dia

     C) Repartiríeu paraigües per a tothom i continuaríeu com si no passés res

Si en les quatre respostes heu escollit la opció B, us felicitem. Qualsevol es passa un diumenge a la tarda estirat al sofà mirant la televisió, podent disfrutar d’una autèntica gimcana per intentar fer castells.  

Fet aquest intent de qüestionari absurd, analitzarem la resta d’actuació. Us anunciem però, que això serà molt ràpid. 

Després d’esperar una horeta o una horeta mitja, mentre esperàvem a l’ambulància i a la finalització de les havaneres, vam reprendre l’actuació. Els Esperxats vam  descarregar un tres de sis, que tot i estar un pèl tancat es va mostrar molt solvent fins al moment de la carregada. Moment en què el pom de dalt va patir una forta sotragada, cop que es va poder parar amb seguretat i d’aquesta manera poder descarregar el castell. Seguidament, els Vailets van descarregar un tres de sis amb agulla, l’agulla del qual repartia amor per tots els integrants del tronc ja que en algun moment o altre els hi va anar a fer carícies a tots els integrants. Tot i això, el castell es va descarregar sense masses complicacions. Per acabar l’actuació els Esperxats vam descarregar un tres de sis amb agulla. És broma!! Que va ploure i vam haver de marxar cap a caseta! 

Per tant, l’actuació es va acabar abans d’hora i cada colla va realitzar dos castells i dos pilars. Faltava així, un castell per cada colla i una ronda de pilars. Una llàstima perquè els Esperxats estàvem realitzant una actuació molt bona i feia gairebé dos mesos que no descarregàvem els tres de sis amb agulla, castell que havíem de realitzar en la última de les rondes. Malgrat això, podem dir que ens vam agafar amb molt d’humor tot el que ens va succeir i va ser molt divertit. Una diada diferent, però que valorem molt positivament i esperem molt aviat poder fer tres castells de sis pisos, objectiu que estàvem a punt d’assolir a Vilavenut.

Més fotos de l’actuació.