'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Actuació Montcada

Aquest passat Diumenge vam actuar a Montcada en motiu de la festa major, juntament amb els Castellers de Montcada i Reixach i el Castellers de Cerdanyola. Els Esperxats, estàvem citats a les 9 per marxar amb el bus cap allà. Reiterem l’estàvem citats, perquè alguns van arribar tres quarts d’hora tard, s’ha de tenir una paciència que tela marinera amb aquest jovent que se’n va de “parranda” i arriba tard. Vam agafar el bus i podem dir que gairebé el vam emplenar, ja que hi eren 45 o 50 les camises blauverdes que es van desplaçar fins a terres Barcelonines. Número que no està gens malament per tractar-se d’un desplaçament tan llarg, ja que tot just és la segona vegada que ens desplacem més enllà de la frontera gironina. 

Un cop allà vam anar per començar l’actuació. Aquesta va començar amb un parell de fets de caire reivindicatiu. D’una banda els tres pilars d’entrada a plaça es van fer en motiu del dret a decidir el proper novembre. Per l’altra, alguns castellers a títol individual van lluir una cinta vermella al braç per defensar la innocència d’en Sergi, un company dels Castellers de Barcelona empresonat fa uns dies pels fets de Can Vies. 

Dit això, va començar l’actuació. Primer de tot parlarem de la colla local, els castellers de Montcada i Reixach. Colla en formació, que fa uns anys ja havien fet castells però que en els últims anys havien desaparegut. Contaven amb la presència d’entre 40 i 50 efectius. Després del pilar d’entrada van realitzar un 3 de 5 molt bonic, que esperem ben aviat veure-li un pis més. Per finalitzar l’actuació, van descarregar 2 pilars simultanis, fet que demostra que si segueixen així començaran a créixer de manera important. 

En segon lloc parlarem dels castellers de Cerdanyola, que eren aproximadament una seixantena de castellers. Van començar amb el pilar de 4 que ja hem comentat. Seguidament van descarregar un 3 de 6 molt i molt parat i preciós. En segona ronda van descarregar un 4 de 6 amb agulla també molt bonic. I en tercera ronda van sorprendre a tothom, ja que aquesta temporada tenien com a màxim castell un 3 de 6 carregat a principi de temporada i van portar a plaça un 4 de 7. Malgrat mostrar-se bellugadís sobretot en el moment de la carregada i a la descarregada, el castell el van poder efectuar sense problemes i descarregar d’aquesta manera el seu primer 4 de 7 de la temporada. Van acabar l’actuació amb un pilar de 4. 

730326388_59013

730328407_57790

 

Per la nostra banda, després de descarregar un pilar de quatre molt lleuger pel que fa a l’aixecadora i a l’enxaneta, vam iniciar l’actuació amb una torre de cinc molt parada i amb molt bones mides, castell que ja fa uns dies que demana un pis més a la colla. En segona ronda, ens plantejàvem el repte de la diada, el 3 de 6. Malgrat haver-lo descarregat moltes vegades, a Montcada érem poquets fet que normalment obliga a treballar més del compte. El castell va pujar prou bé, però amb algunes tremolors. Malgrat això semblava que no hi hauria problemes per descarregar-lo. Però després de fer l’aleta, els pom de dalt va tremolar i seguidament es va tancar, fet que va impedir una bona baixada de l’enxaneta i posteriorment el pom va caure i just després ho va fer la resta del castell. Així doncs, els castell va quedar en carregat. La canalla va quedar una mica tocada, però per sort tot va acabar bé i només ens vam quedar amb l’ensurt. Després de la caiguda vam decidir no forçar les coses i no vam realitzar  el castell que volíem fer a tercera ronda, en aquest cas el 4 de 5 amb agulla net. Finalment, vam descarregar un bonic pilar de 4.

Valorem l’actuació molt positivament ja que per nosaltres poder mobilitzar prop de 50 castellers lluny de les nostres terres ens resulta complicat i poder portar a plaça un castell de sis amb aquest desplaçament tan llarg no és fàcil. Volem deixar molt clar que les caigudes formen part dels castells i a vegades aquestes succeeixen quan menys les esperes. Volem felicitar als castellers de Montcada i Reixach per poder tornar a actuar després de tant de temps i també donar-los moltes forces per seguir creixent i que continuïn amb aquesta motivació i aquestes ganes de fer les coses. Pel que fa als Castellers de Cerdanyola, estem molt contents d’haver pogut veure aquesta brillant actuació per ells, i per aquest primer 4 de 7 de la temporada que esperem que sigui el primer de molts.