'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA PRÈVIA – Diada d’Aniversari del Bateig dels Esperxats

LA PLAÇA

Imaginem que tots els Esperxats en llegir el títol d’aquest apartat on hi posa “La plaça”, no podem evitar que se’ns dibuixi un enorme somriure a la cara. La plaça, la nostra plaça, aquella on ara farà un any ens vam batejar. Hi vam fer els nostres primers castells de sis, però a part d’això, són moltes les coses que hi vam viure. Un munt de nervis estaven presents en cadascun de nosaltres. L’entrega de camises on  un per un ens la van anar donant, la blauverda. Camisa que feia setmanes, potser mesos, intentàvem especular quina en seria la tonalitat, serà més verda, serà més blava, ens anàvem preguntant.. Aquell lloc on vam cantar l’himne per primer cop i on també hi vam plorar. Resulta impossible veure-la com una plaça més, sobretot perquè hi hem viscut quelcom que va molt més enllà dels castells. Poder tornar a reviure aquelles sensacions serà més que un premi per tots nosaltres, és per això que estem davant d’un lloc i un dia més que emblemàtic pels Esperxats. A part d’aquell dia hi hem actuat en dues ocasions més, però el contingut especial d’aquesta plaça l’adquireix en el dia del nostre Bateig. Aquest dia serà aquest proper dissabte 17 de Maig a les quatre de la tarda a la Plaça Major de Porqueres, on hi ha la biblioteca. En cas de pluja l’actuació es realitzarà al pavelló del mateix municipi. 

Com heu anat veient en moltes de les cròniques, ens agrada molt donar un toc d’humor en cadascuna d’aquestes i deixar una mica de banda aspectes més emotius. Però, us avancem que en aquesta ens és molt complicat, ja que en escriure-la, el contingut emocional ens eclipsa i ens condiciona en cadascuna de línies que estem escrivint. Demanem disculpes si canviem molt el format habitual d’aquestes i això fa que encara sigui de més mal llegir que les altres, però com a éssers irracionals que som, això ens condiciona en molts dels actes del nostre dia a dia.

LES ALTRES COLLES

Actuarem amb la Colla Castellera de Figueres i els Marrecs de Salt, els nostres padrins. Intentarem no estendre’ns massa perquè són dues colles amb les quals hi hem actuat molt i en altres cròniques n’hem dit  moltes coses i no volem repetir-nos. Abans de començar però, els hi volem donar les gràcies ja que últimament ens estan ajudant moltíssim amb els nostres assaigs, ja que per preparar la diada hem compartit assaigs, o ens han convidat als seus locals per tal de poder preparar millor els nostres castells. Per això, si la diada ens surt com esperem, una part serà gràcies a les ajudes que hem rebut per les dues bandes.

Començarem pels Marrecs. L’any passat en aquesta mateixa actuació van realitzar: Pilar de quatre, tres de set, quatre de set, torre de sis i pilar de cinc. No sabem quina actuació ens faran aquest any, però l’endemà tenen una actuació importantíssima com és Temps de flors, on segurament hi podran fer els primers castells de vuit de l’any. Aquest fet, segurament condicionarà el nombre de camises que vindran a Porqueres aquest dissabte, però no sabem res del cert. Per tant, esperem que els de Salt ens puguin sorprendre amb una gran actuació com les que estan realitzant últimament.

La Colla Castellera de Figueres, l’any passat van fer els següents castells: Pilar de quatre aixecat per sota, tres de sis, tres de sis amb agulla, quatre de sis i pilar de cinc. Tampoc sabem amb quins castells es presentaran a la diada, però el que podem dir, és que aquest any estan realitzant un inici de temporada molt bo i tot pot ser possible per part dels empordanesos.

Les dues colles a la fira de l’embotit a l’Abril d’aquest 2014

Les dues colles a la fira de l’embotit a l’Abril d’aquest 2014

ELS ESPERXATS

Fa temps que estem assajant aquesta diada i tenim la intenció de portar els  màxims castells que portem assajats fins al moment, tenim plantejada la que seria la millor actuació de la nostra història. Si, molts de vosaltres estareu pensant, quan tens un any de vida és fàcil superar-se amb relativa facilitat, potser és cert, però en aquest cas estaríem parlant de portar a plaça el que podem anomenar castells límit per part dels Esperxats de l’Estany. Podem avançar que portarem dos castells que només hem descarregat una vegada cadascun, i tenim la intenció d’estrenar un castell que no hem portat mai a plaça i si tot va bé, tenim una altra sorpresa guardada. Aquests últims però, dependran dels últims assaigs que realitzarem aquesta setmana. Esperem poder fer tot el que ens havíem proposat, però sempre estudiant-ne la viabilitat. Així doncs, no ens hem guardat res i ens deixarem la nostra ànima a la plaça si fa falta.

Els Esperxats després de l’actuació del Bateig del 18 de maig de l’any passat

Els Esperxats després de l’actuació del Bateig del 18 de maig de l’any passat

Per acabar, volem convidar a tothom a venir en aquest dia que per nosaltres serà tant especial. A part de l’actuació, quan aquesta finalitzi cap a les set de la tarda, tindrà lloc el concert de La Puça Diatònica per tal d’animar encara més l’ambient. Seguidament farem un sopar a Can Carreres, on tothom hi estarà convidat, si pagueu, es clar (que simpàtics que som aquests Esperxats…).

Pinya del primer 3 de 6 descarregat en aquesta mateixa plaça

Pinya del primer 3 de 6 descarregat en aquesta mateixa plaça