'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Actuació a Beuda

Aquest passat diumenge vam actuar a Beuda amb els Maduixots de l’Alt Maresme. Podem dir que els Maduixots eren moltíssims gairebé un centenar, i per la nostra banda justejàvem la quarantena. A la plaça on actuàvem hi havia algunes parades d’hortalisses, artesania o embotits, entre d’altres. De la plaça destacarem la campaneta de l’església, crec que Maduixots i Esperxats estarem d’acord amb què hauria d’estar prohibit tocar campanes mentre es fan castells, quina tortura!! Si parlem de públic podem dir que la plaça no brillava per l’excés de públic que diem.

Els maduixots van començar l’actuació amb un pilar de 4. Després van descarregar el 3 de 6 amb agulla, castell que va pujar força bé, però a la descarregada, el pilar va patir una forta sotragada, fet que va provocar més d’un ui, ui.. a la plaça. Però, a part d’això podem dir que no es va patir massa. En segona ronda, van descarregar el 4 de 6 amb agulla que estava força bé de mides tot i que una rengla va fer tota una declaració d’amor a l’agulla perquè quasi bé es van fer un petó. Seguidament van descarregar un 4 de 6 que es va mostrar molt solvent en tot moment. Finalment van descarregar dos pilars de quatre.

Els Esperxats vam començar amb un pilar de quatre molt lleuger pel que fa a l’aixecadora i l’enxaneta. Després vam continuar amb un 3 de 5 amb agulla net, que va pujar molt bé i es mostrava molt ferm, però en el moment que l’enxaneta va col·locar el peu a la faixa del dos, el pom de dalt va cedir i el castell va quedar amb intent, ja que va caure just després. Després vam fer una torre de cinc, que es va descarregar sense problemes. A continuació vam descarregar un quatre de cinc amb agulla net, que malgrat ballar en algun moment es va poder descarregar. Vam acabar l’actuació amb un pilar de quatre que per la colla era molt important, ja que hi havia una estrena molt especial fet que va ser molt celebrat per la colla.

10264662_10203013438008804_2033759646820671778_n

Les dues colles abans de començar l’actuació

Després de l’actuació vam intentar fer un castell de germanor, concretament un 4 de 6, però va quedar en intent desmuntat ja que la canalla no ho va veure del tot clar. 

Podem dir que l’actuació en general va anar molt bé. Els maduixots van fer una grandíssima actuació i com avançàvem a la prèvia, si segueixen a aquest ritme faran un progrés molt espectacular. Per la nostra banda, podem dir que de l’actuació en podem extreure que tots els castells poden caure i malgrat tenir molt consolidat un castell, sempre se’ls ha de tenir un respecte ja que quan menys t’ho esperis pot cedir. Ho valorem positivament ja que tot va acabar bé, i les coses “negatives” i les actuacions que no van tant bé, són les que et fan créixer com a colla. Però això ja és una opinió molt personal. I també érem molt pocs, però ja vam avançar que teníem un seguit de detonants que es van aglutinar tots de cop. Per acabar volem felicitar als maduixots, i ho diem molt sincerament, perquè van fer una brillant actuació, i els animem a seguir endavant amb aquesta embranzida tant forta amb la que ho estan fent fins ara. Ens veiem al Setembre amb moltes ganes de tornar actuar conjuntament!