'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA PRÈVIA – Actuació a l’Aniversari dels Marrecs de Salt

La plaça

Aquest Diumenge 27 d’Abril actuem a Salt, en motiu de la celebració de l’aniversari de Bateig dels Marrecs de Salt. L’actuació es durà a terme a la Plaça Lluís Companys de Salt. Serem tres les colles que hi participarem: Els Marrecs de Salt com a amfitrions, els Tirallongues de Manresa i els Esperxats de l’Estany. No és una plaça qualsevol ja que en aquesta plaça s’hi han pogut veure varis castells de 8, i en destaca la primera torre de vuit amb folre descarregada pels Marrecs al Juliol de l’any passat. Per tant, ens trobem davant lloc emblemàtic pels de Salt on gairebé sempre hi porten les millors construccions possibles.

Les altres colles

Com acabem de dir, actuarem amb els Marrecs i els Tirallongues. Els marrecs porten una dinàmica que apunta moltes maneres, des de l’inici de la temporada cada vegada han anat més, i últimament, sabem de bona font que estan fent uns assaigs on proven estructures que encara no han provat mai a plaça. L’any passat els castells que van realitzar en aquesta mateixa actuació van ser: el 5 de 7, la torre de 7, 7 de 7 i dos pilars de 5. Una grandíssima actuació, però veient el ritme que porten aquest any qui sap si ens poden sorprendre amb algun castell de vuit, tot semblaria que podria ser així.
Pel que fa als Tirallongues, podem dir que no els coneixem gaire ja que no hem actuat mai junts i això fa que no en podem donar gaires dades. El que si podem dir, és que tenen un nom bastant curiós i es veu que el motiu d’aquest nom prové de que antigament els nens de la ciutat de Manresa jugaven a un joc anomenat “La Tirallonga”. El color de la seva camisa és el blau amb ratlletes blanques. També ens ha cridat l’atenció, el fet que el món casteller fa uns anys els va rebatejar amb el nom d’Esquimals, ja que en aquell moment eren la colla situada més al nord de Catalunya (és ben bé que les males llengües aprofiten la mínima ocasió per poder fer burla de qualsevol cosa…). Ara que hi penso, també estaria bé que donéssim alguna dada més castellera no? Doncs podem dir que els Tirallongues o Esquimals (no sabem amb quin nom es senten més identificats), en la última actuació que van realitzar van descarregar el 3 de 7, un 5 de 6, i van fer dos intents desmuntats del 4 de 7. És considerada colla de set pisos, i solen sovintejar el 3 i el 4 de 7, i en algunes ocasions fan algun dels dos castells amb agulla. La temporada passada el millor castell que van realitzar va ser un 5 de 7 carregat en una de les últimes actuacions de la temporada. Per tant, diumenge, ens podrien deleitar amb algun castell de set si tot va bé!

images

tirallongues2

Els esperxats

Per últim, podem dir que nosaltres arribarem a Salt bastant rodats pel que fa al ritme d’assaigs, ja que al cap de 15 dies hi haurà l’actuació d’aniversari del nostre bateig, on ens voldrem lluir tant com podem. És per això que l’objectiu de la tècnica serà molt similar al de Bescanó, amb la intenció de poder descarregar altra vegada tres castells de 6 pisos. D’aquesta manera, volem seguir treballant al màxim per intentar fer a la nostra diada, una actuació tant ambiciosa com el castells ens ho permetin.

Per tant, aquesta diada promet i molt, sobretot per la banda dels de Salt, ja que esperem que ens puguin sorprendre provant els primers castells de 8 de l’any, i si no és així, portaran els castells més importants de la gamma alta de set. Així doncs, estem davant d’una gran ocasió per poder disfrutar d’aquelles estructures que quan les veus et posen la pell de gallina.