'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Actuació a la Fira de l’Embotit

Com ja vam dir, aquest passat diumenge vam actuar a Bescanó al marc de la Fira de l’Embotit. Primer de tot parlarem de la zona on es va realitzar l’actuació. Podríem dir que ens trobàvem envoltats de paradetes, amb uns embotits que feien una pinta increïble i amb un gust encara millor, que un no se’n podia pas estar de provar-ho! També hi havia algunes atraccions i “colxonetes” elàstiques per la canalla. Era un lloc molt bonic i rodejat d’herba, a més, fotia un sol que estellava les pedres. Però, es clar, sentir de fons els sorolls de les atraccions mentre es realitzaven els castells, feia de mal dir que es sentissin bé les gralles ( que de tan en tan ja està bé que no les sentim tant no? És broma, sense gralles no hi ha castells! Ja ho hem arreglat una miqueta no?). També hi havia força públic, però, amb tantes distraccions com les que hem anat dient, qualsevol es posava a mirar castells..
Doncs al què anàvem, explicarem com va anar l’actuació, perquè els més “frikis” del món dels castells ja en deveu estar farts de tants detallets sobre si feia bon dia, si el lloc era bonic, etc…

Començarem pels Marrecs de salt que actuaven primers. Van iniciar l’actuació amb tres pilars de 4, descarregats sense complicacions. El primer castell que van dur a terme va ser el 5 de 7, el segon de la temporada. No va portar cap mena de problema, tot i que en alguns moments el tres es va tancar una mica, però no va passar dels moviments típics que provoca un castell. En segona ronda, van encarar el 7 de 7, el castell probablement més complicat de la jornada i primera vegada que el portaven a plaça aquest any. Un castell una mica llarg, però molt solvent. Ens va cridar l’atenció, el fet que els de la camisa blau texà inventessin una nova posició que podríem catalogar de segon i vent a la vegada, ja que un dels segons del tres, sobresortia tant que agafava gairebé la cintura dels terços. I al seu costat hi havia un altre segon, que per la pròxima vegada us recomanem que de baix li poseu un primeres mans, perquè estava ben enfonsat pobret! No us ho agafeu en serio Marrecs, però heu d’entendre que fer una crònica d’una colla que va fer els castells tant macos, pot resultar una mica avorrit pels que escrivim i alguna pega hi hem de trobar. Com podeu anar veient de dir tonteries en som professionals, o si més no, ho fem veure! Per últim, van fer un 4 de 7 preciós i molt lleuger, que esperem que el puguin pujar un pis més ben aviat. Van acabar amb el primer vano de 5 de la temporada, amb un pilar de 5 molt renovat respecte les últimes diades.

7d7 Marrecs

7d7 Marrecs

Pel que fa a la Colla Castellera de Figueres, per dir-ho suau podríem dir que ho van fotre d’allò més bé. Van plantejar una actuació molt seria, un exemple que ho corrobora és que l’any passat van tancar la temporada amb aquesta mateixa actuació, i enguany tot just ens trobem al més d’abril. Van començar amb un pilar de 4, seguit del segon 3 de 7 de l’any, un castell realment preciós i es va mostrar molt segur en tot moment. En segona ronda encaraven el primer 4 de 7 de l’any, malgrat desquadrar-se una mica, sobretot a l’alçada de quarts, es va descarregar sense cap problema. Ens va agradar molt poder veure una noia fent de segon (no sabem si n’hi hem de dir segon o segona, ens imaginem que dependrà de si parlem del pis en general o de la persona en qüestió, com que ara això del català correcte està tan de moda millor comentar-ho..) en aquest castell, fet poc usual i que demostra que podem trencar amb molts esquemes si ens ho proposem! Per últim, va venir el plat fort pels de la camisa lila, el tres de set amb agulla més prematur dels últims anys. El castell va pujar força bé, però amb l’acotxador col·locat el castell va començar a trontollar, i quan l’agulla va quedar sola, va ballar de manera important, moment en què l’enxaneta i l’aixecadora del pilar van realitzar una baixada rapidíssima (a l’estil barra de bombers) d’aquelles que tiren d’èpica, i van poder descarregar-lo desfermant l’eufòria dels de Figueres. Per últim van descarregar un pilar de 5, concretament el número 200 fet molt celebrat per tota la colla i no és per menys, seguit per dos pilars de 4. Aquesta actuació evidencia que els de l’Empordà, poden realitzar una temporada de somni si segueixen a aquest ritme.

3d7a colla castellera de Figueres

3d7a colla castellera de Figueres

Per últim, els de la blau verda, arribàvem a Bescanó amb unes quantes baixes d’última hora. Fet que va provocar que demanéssim als nostres padrins si podien ocupar alguns llocs de responsabilitat en els primers cordons dels castell. No ens agrada gens, però en una colla petita de vegades t’has d’espavilar com pots. Per això els hi volem agrair aquest gest. Doncs bé, vam començar amb un pilar de 4 de dol, ja que la setmana passada, malauradament, va perdre la vida un familiar proper a membres de la colla. El va seguir un 3 de 6 preciós, un castell que anem consolidant diada rere diada. En segona ronda, un 4 de 6, que com és habitual en la majoria de quatres que fem, es va desquadrar una mica. Però bé, el dia que fem un quatre ben parat i amb bones mides, el celebrarem com si fos un 3 de 10 (sense folre ni manilles, evidentment), potser ens hem passat… Per últim, un 3 de 6 amb agulla, que en cap moment semblava que es tractés del castell més complicat que ens plantejàvem, ja que es va definir amb molta elegància. Per últim, vam acabar amb dos pilars de quatre, un dels quals era un “homenatge”, ja que es tractava del mateix pilar que ens va caure fa poc més d’un any. Fet que ens vam agafar amb molt d’humor!

3d6a dels Esperxats

3d6a dels Esperxats

Per acabar, podem valorar molt positivament la diada. Va fer un dia esplèndid i les tres colles vam portar els millors castells que teníem i es van dur a terme de la millor manera. Va ser un plaer convertir-nos en la primera colla que s’uneix a Marrecs i Figueres en l’actuació de la fira de l’embotit, ja que cada any només actuaven les dues colles soles. Sempre hem dit que quan actuem els fillols amb els nostres padrins, l’èxit i la diversió estan assegurades, i ho hem tornat a demostrar. Esperem trobar-nos els tres ben aviat i us desitgem que podeu gaudir d’una gran temporada, si seguiu així, ben aviat podrem veure grans castells!