'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA PRÈVIA – Actuació a la Fira de l’Embotit

La Plaça

El diumenge 6 d’Abril els Esperxats de l’Estany ens desplaçarem fins a Bescanó en motiu de la Fira de l’Embotit. Aquesta es realitza anualment des de l’any 1996, amb l’objectiu d’oferir al visitant una ocasió única per poder comprar, tastar i adquirir una àmplia varietat de productes alimentaris. Així doncs, és un bon lloc per poder veure diferents varietats de productes de la terra. A part de l’activitat comercial que ofereix aquest esdeveniment, també hi trobem una vessant més cultural per tal de fomentar algunes de les tradicions més nostrades com poden ser l’exhibició de sardanes, exposicions i com no, castells.

Les altres colles

Feta aquesta breu introducció per conèixer més a fons en què consisteix aquesta fira,  explicarem més detalls sobre com serà la diada castellera. Aquesta s’iniciarà a les  4 de la tarda i hi participaran tres de les colles de la província de Girona: Marrecs de Salt, la Colla Castellera de Figueres, i nosaltres, els Esperxats de l’Estany. Les dues colles amb les qui compartirem la plaça són els nostres padrins, fet que facilita la complicitat entre les tres colles i al mateix temps ajuda a que les tres sovint actuem conjuntament. Podem considerar-la, una de les primeres actuacions importants per les tres colles castelleres. Si ens centrem en altres anys, a la Fira de l’Embotit les dues colles hi ha realitzat actuacions prou destacades tot i tractar-se del principi de temporada. Sense anar gaire lluny, la temporada passada els castells que es van dur a terme per part de la colla castellera de Figueres van ser: Pilar de 4, 3 de 7, 3d6 aixecat per sota, 4 de 7, Pilar de 5 i Pilar de 4. A remarcar, que els tres castells eren el primer cop de la temporada que els feien. A més, el passat diumenge 23 de març van descarregar el primer 3 de 7 de la temporada. Per la seva banda, els Marrecs de Salt, l’any passat van realitzar els següents castells: 2 pilars de 4, 5 de 7, 7 de 7, 4 de 7 i vano de 5. Per tant, es van poder veure varis castells de 7, dos dels quals de la gamma alta de set com són el 5 i 7 de set. El diumenge 16 de març, els Marrecs van actuar a Barcelona on hi van descarregar els dos primers castells de 7 de la temporada, el 3 i el 4 de 7.

pinya amb les 3 colles

pinya amb les 3 colles

Els Esperxats 

Per nosaltres serà la primera vegada que actuem en aquesta fira. I serà un plaer tornar a compartir plaça amb els nostres padrins, ja que cada vegada que les tres colles hem actuat juntes s’han pogut veure castells molt importants per cadascuna de les tres bandes. Els Esperxats ens desplaçarem a Bescanó, en la que serà a tercera actuació de la temporada. Ens trobem en una temporada amb una àmplia projecció, on hem descarregat 4 castells de 6, un d’ells el cinc de sis, que no l’havíem fet mai. Ens trobem en un gran moment, no només  pels castells realitzats sinó perquè estem creixent en nombre de castellers. En vistes d’aquestes bones vibracions, els Esperxats ens podríem plantejar la fita d’assolir tres castells de sis a Bescanó. Amb el plus afegit, de només haver aconseguit una vegada en dos anys d’història, aquesta fita de descarregar 3 castells de 6 fora del Pla de l’Estany.

Així doncs, se’ns presenta una gran diada, no només per l’actuació castellera que s’hi realitzarà sinó perquè podrem disfrutar de diversos actes durant la jornada. Una bona excusa pels amants dels castells, i potser encara més, pels que no ho són tant, ja que amb l’excusa d’anar a veure castells, us podreu fotre les botes tot provant embotit del bo.