'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – 8a Trobada de Colles Gironines

Una diada com la de diumenge, es mereix una crònica a l’alçada del xafastre que es va muntar. Per aquest motiu el resum d’enguany s’ha cuit a foc lent, al xup-xup i seguint la recepta de la mare dels germans Roca. Per això, s’ha dut a terme amb els millors dels millors, per això estem davant la primera, immillorable, única i esperem que no pas l’última CRÒNICA A SIS MANS – tres ments, seixanta dits, sis orelles i quatre ulls (dos som miops i sumant en fem un) –!!!!

Davant una ocasió especial, crònica especial. Aquesta serà dividida per rondes, talment com una actuació castellera! No farem spoilers – aprofitem que Game of Thrones ha posat de moda la paraula per modernitzar-nos i ser més cools – i si voleu saber què continrà cada ronda, haureu de llegir-les. Assegurem que el penediment no existeix en les nostres tres ments!!

Primera ronda

En aquesta primera ronda repassarem l’actuació castellera de les set colles que vam participar a la vuitena trobada de colles gironines! Qui diu set, diu sis… com el nostre cinc que alguns li veien set pisos on n’hi havia sis!!

Magrets de Sal

Començarem pels més veteranus, com mana el respecte i l’ordre, primer la gent gran. I è que els nostres padrins ens tenien molt ben acostumats de les dues darreres edicions de la TCCG, eh digues!! Tothom esperava amb candeletes la primera clàssica de vuit de la temporada, però sembla que aquest any se la guarden per Temps de Flors – clar, com que è a casa, eh digues!? –. Però bé, s’ha de dir que els Marrecs es van marcar una actuació de tres parells de dallonsens! El públic banyolí, tant entès en tot menys en castells poca es pot pas queixar que ens féssiu la plaça de les Rodes, plaça de vuit a les primeres de canvi! Amb un tres de vuit que va tenir un moment tens per una petita resquillada d’una quinta, però res i acompanyant-lo d’un cinc de set – que esperem veure-li un pis més ben aviat – i un set de set!

Minions

Els bons amics de la costa venien amb les ganes i la il·lusió de portar tres castells de sis a plaça, però malauradament no ho van poder assolir. Van iniciar l’actuació amb molt bones sensacions, amb els dos bàsics de sis que demostraven un bon treball als assajos. Però a tercera ronda i després d’un intent desmuntat, van tancar la diada amb un intent de tres de sis amb l’agulla. Per sort, la caiguda no va comportar més conseqüències que algun truc al cap – d’un dels cronistes, podríem parlar que som dues ments i mija – i l’ensurt tipic després d’una caiguda. Esperem que no fos res i us recupereu ben aviat Minyons!!!

Xerracs

Els veïns de la Garrotxa – hem començat pels més veteranus però ens ho hem petat a la segona colla, è així – van portar a plaça una grandíssima actuació! Primer de tot, els agraïm venir a la TCCG “con toda la carne en el asador” i de ben segur que aquest primer castell de set està al caure! Els d’Olot van obrir la plaça amb un bonic cinc de sis, tot seguit, després de l’intent desmuntat de tres de set, van fer una torre de sis molt paradeta i única torre de la jornada i van tancar l’actuació amb un quatre amb l’agulla i un pilar de cinc

Vailents

Els altres companys de la costa, però de més el nord també van fer una gran actuació! Després de la festa del Pare de Déu del Pilar de la setmana anterior, van poder tornar a portar a plaça tres castells de sis, començant pels dos bàsics i tancant la tercera ronda amb el tres amb agulla. Així a destacar i per dir-ne alguna cosa, el tres de sis va rebregar una miqueta, però res fora del normal ni que fes patir més del compte.

Catarres

I els nostres fillols!!!! Sobretot felicitar-los per la primera actuació de la temporada amb tres castells de sis i quins castells!!! Amb la mateixa dinàmica que Vailets i Minyons, Gavarres va entrar a plaça amb els dos bàsics de sis en primera i segona ronda i no va ser fins a l’última curva on va plantar a plaça el primer quatre de sis amb l’agulla, castell que els va fer meritoris de la medalla de xaculata!! Felicitats i a seguir pencant!!

Espatllats 

Esperxats arribàvem a plaça amb la intenció d’estrenar tres castells – o això ens havien vengut els de la tècnica –, així del pal no n’assegurem cap, però ja ho cardarem tot. Vam fer una grandíssima actuació digne d’una segona posició, però sembla que no hi vam arribar! Vam entrar a plaça amb dos pilars de quatre que precedien un dels primers estrenus de la jornada, un set de sis ben lleugeret que qualsevol analític casteller pensaria que ben aviat li posarem un pis més a sota, però al llorut que no è pas així!

A segona ronda vam treure el primer quatre de set de la temporada, castell que ens ha portat més mal de caps que alegries i que fa una setmana i mija ni el més optimista de la colla n’hauria donat un ral! S’ha de dir que sorprenentment va ser un castell preciós i, possiblement, el que tenia millors mides de la jornada. Tot i això, li vam voler posar espectacle: en primer lloc, imitant els nostres padrins i les seves resquillades, una quarta quasi torna a baix a causa de les bones enfaixades a terços, però que la puntenta no acaba d’entrar. D’altra banda, l’acotxador va voler fer acte d’honor als nostres altres padrins, omnipresents a plaça quan, a la descarregada, va adonar-se que la rengla que havia d’utilitzar quedava a la seva dreta i va decidir cardar un brincu per saltar a la correcte i au, que va de baixada!

Finalment, a la tercera ronda vam fer el tres de set!!! Ai no, perdoneu-nos… A tercera ronda vam fer un “velero mercantil” en forma de cinc de sis que semblava que navegués per les aigues de l’Estany un dia de tempesta grossa.

Vam tancar l’actuació amb dos pilars de quatre – diferents als d’entrada –, però hem de fer especial esment a certs detalls importants… diuen les males llengues que Esperxats ens vàrem deixar els rellotges a casa – segurament al costat del 3d7 – perquè no vam tancar ni una sola pinya a ritme de les altres colles!

Segons ronda

La segona ronda d’aquesta petita crònica es centrarà en un anàlisi qualitatiu i un de quantitatiu de la jornada festiva que vam viure diumenge, encabats els castells – al final, eren una excusa per muntar un bon xafastre a la Plaça Major amb Germà Negre. Es veu que feia temps que volien tocar-hi.

Però bé, anirem a pams! Començarem per la patinada a l’hora de mesurar els metrus quadrats de ràfia per fer toldos… l’experiment té un aprovat notable i permetrà a l’administració muntar més coses a la plaça sense l’excusa de la cleca que hi pugui caure, però és un fet que no tothom en va poder gaudir! Com a bons amfitrions, Esperxats vam cedir els llocs d’ombra, però vent dinat algun de nosaltres semblava de Xerrics – i no pas per la camisa, sinó per la pell! –. De fet, podríem dir que vam cardar tant curt amb les ràfies com els cuiners amb la sal… Cagum des! L’aiga de l’Estany è més salada que aquell arròs!!!

Tot seguit vam començar l’espectacle musical! La primera conclusió a la que podem arribar és que l’ordre dels castells a l’actuació la vam ben clavar, però la musical, no tant! Està clar que Germà Negre hauria d’haver estat taloners d’Ouses de Reig, quin públic tant entregat i quin concertàs!!!! Black Brother, potser que us plantegeu tornar-nos una picussada d’aquests 15.000 que us vàreu embossar…! Però no us enganyeu, Germà Negre va girar la plaça, tant que dilluns l’escenari estava muntat a l’altre extrem!! Val a dir que tot això ha sigut gentilesa del #pressingGermaNegre que porta més d’un any coent-se… En vistes d’això, només podem enviar missatges preventius a Bruce Springsteen i companyia, sereu els següents!

Més enllà del debat electoral que es va muntar dalt l’escenari i del quan ens rentem les mans amb nanes i lejía, la veritat és que no ens podem sentir més orgullosos de la feina que vam fer i de la capacitat de muntar tingladus de l’alçada d’un castell de deu. Som els putos amos, ho sabem i ens ho creiem. Tan sols donar ànims a Minyons per l’any vinent. Sabem on hem posat el llistó.

Per tancar la segona ronda, farem una valoració quantitativa del nivell de festa de cada colla, però us demanem també la vostra! Ens la podeu fer als comentaris de la crònica:

Magrets de Sal: Excel·lent

Minions:

Xerracs: Excel·lent

Vailents: Notable

Catarres:

Espatllats: Matrícula d’honor i beca gratuïta per l’any vinent

Figueres: No presentat (tot i que algun va venir a apuntar el nom i entregar l’examen)

Tercera ronda: Passatemps

Sopa de lletres: en aquesta sopa de lletres amb sal haureu de buscar una paraula que defineixi l’actuació de cada colla i haureu d’encertar a quina colla pertany. És a dir, hi ha 6 paraules.

X A Q Y I B H Y M R P
C T X G S S J L S K A
T A R E C Z U F D W T
I L B E I M G S CH O A
P P V I S W F M S L C
D D Ç A U D H Q Y O A
H G R T M O E K Z E D
K S Ç U J O Z S U G A
J F V F K L Y O E P M
S O L I T A R I G T Y
G Y E K Ñ T O M D W I

 Ronda de repetició: Jeroglífics! Endevineu a quines colles representen les imatges següents (algun representa a dues colles). Feu les vostres apostes als comentaris!

Les respostes les publicarem d’aquí a una setmaneta!