'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – VII Aniversari Esperxats

Només fa set dies que hem estrenat les places aquesta temporada i aquest diumenge 17 de març vam dur a terme la segona actuació del curs. Es tractava d’una diada important i bonica per a nosaltres, ja que representa la celebració del nostre aniversari. Enguany hem celebrat set primaveres, que es diuen ràpid!!! 

Per aquesta diada vam comptar amb la participació dels nostres fillols, els Castellers de les Gavarres i els nostres veïns de la plana, els Tirallongues de Manresa. Vam tenir la sort de gaudir d’un diumenge magníficament assolellat a la Plaça Major de la capital del Pla de l’Estany. Una jornada perfecte per anar a fer un bon vermut a les terrasses i gaudir de l’espectacle – més d’un dels nostres hauria desitjat canviar de bàndol, ho sabem –. 

Centrant-nos en aspectes tècnics, Esperxats vam obrir la diada castellera amb un bonic pilar de quatre, d’aquells ferms que fan badallar tronc, pinya, gralles, tabals i hasta a l’apuntador.

Tot seguit vam obrir la ronda de castells estrenant aquesta temporada un cinc de sis que no semblava pas que fos el primer de l’any. Aquest redactor, com a bon amic dels quintos, defensa que comença a ser castell emblema de la colla – i té l’esperança de poder començar a relacionar-se amb les mitjanes! –.

A segona ronda seguírem estrenant castells enguany amb un bonic quatre de sis amb agulla – aquesta semblava l’estaca de davant de l’ajuntament on oneja l’estelada! Ai, no, que la van fer treure!!! – i vam tancar la ronda de castells amb un quatre de sis on se’ns va obligar a fer un intent desmuntat per poder complir amb els terminis d’ocupació de la plaça i els horaris de la instància presentada al consistori. No va tremolar pas per res més, aquest tronc!!

Vam tancar l’actuació amb dos pilars de quatre, d’aquells que es fan amb una mà, que diuen els experts.

Pel que fa als nostres fillols, van portar a Banyoles un pilar de quatre d’entrada, els dos castells bàsics de sis, un tres i un quatre i van tancar la seva actuació amb un altre pilar de quatre. 

Per la banda els Tirallongues, després d’aixecar la llebre amb el rumor dels dos bàsics de set, van entrar a plaça amb dos pilars de quatre – un d’ells va quedar en intent –, un tres de set, un cinc de sis, un quatre de sis amb agulla i van tancar la diada amb un seriós pilar de cinc.

La jornada va continuar amb un bon dinar d’arròs amb verdures i/o macarrons de la iaia, amb quantitats suficients per marcar-nos serioses migdiades al sol com si de sargantanes es tractés i tot per recuperar energies i gaudir d’un escandalós espectacle de màgia i un tancament de festa amenitzat per Udols de llop!!!

Només ens queda agrair a Tirallongues i Gavarres l’ajuda a les pinyes i la col·laboració a la plaça, el plaer de celebrar dies importants amb vosaltres i suplicar als manresans que a la propera es quedin a dinar, que la farem grossa!

Podeu veure totes les fotos en AQUEST ENLLAÇ.