'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Fira de l’Embotit(s) al local de Marrecs

El passat diumenge 18 de març actuàvem al recinte firal de Bescanó on any rere any s’hi celebra la fira de l’embotit. Concretament aquest any s’ha realitzat la fira de l’embotit número 23. En aquest sentit, és molt important la forma verbal que hem utilitzat, en aquest cas hem dit actuàvem i no actuar, ja que finalment no vam realitzar l’actuació a Bescanó. Sabeu què passa? Que en els últims anys ens hem tornat extremadament dependents de les tecnologies i  si les aplicacions mòbils o en Tomàs Molina diuen que el diumenge a la tarda ha de ploure, sabeu què passa? Doncs que el món s’ha de parar i suspendre tot el que hi hagi previst! Total que el dissabte, es va decidir traslladar l’actuació al local dels Marrecs de Salt. Amb l’ho bonic que era anar a plaça amb aquella incertesa de plourà o no plourà i d’encomanar-se a qualsevol cosa per demanar que no plogués i ara ens ho foten tot enlaire! Doncs això, a les 3 de la tarda, vam agafar la Tirona (per qui no ho sàpiga és la barca que et porta a fer un passeig per l’estany de Banyoles) i vam arribar a Bescanó després de navegar per l’AP-7 durant el diluvi universal més gran vist al Gironès! L’actuació va començar a les 4 de la tarda i hi vam actuar: Els Marrecs de Salt, la Colla Castellera de Figueres i els Esperxats de l’Estany.

Els primers en actuar van ser els Marrecs de salt. Van iniciar l’actuació descarregant 3 pilars de 4 simultanis, a destacar, que un dels pilars va ser d’aquells que es recargolen, es giren i el segon es converteix en “BOOMER” i decideix fer contorsionisme amb el seu cos. Van iniciar les rondes de castells amb un parat 5 de 7. Hem dit parat però no ho podem afirmar en primera persona, ja que la posició de tap i la de cronista són poc compatibles. Però les sensacions del castell i el que ens van dir, sembla que va ser d’aquells avorridots, com si li faltés alguna cosa (com un pis més?). Els Marrecs van decidir que cada ronda que passés afegirien dues rengles al castell. És per això que en segona ronda van plantar el segon 7 de 7 de la temporada. El castell també es va descarregar amb una facilitat envejable. Si a la segona ronda 5 + 2 feien 7, a la tercera 7 + 2 fan nou! Així que van sumar dues rengles més i van anar a pel el 9 de 7. Aquest va ser el més treballat dels tres, fet molt normal al realitzar-se amb una sola enxaneta, ja que la dificultat del castell augmenta exponencialment. Aquest va ser bastant lent i això va debilitar l’encaix entre els segons i els baixos, fet que va provocar que alguns nuclis del castell l’haguessin de treballar més del desitjat, tot i així el castell es va solventar amb èxit. Van finalitzar l’actuació descarregant un paradet pilar de 5.

La segona colla en actuar va ser la Colla Castellera de Figueres. De moment hem coincidit en les dues actuacions que hem realitzat aquesta temporada. Ja fa uns anys que els empordanesos es marquen la fira de l’embotit (en aquest cas la fira del no-embotit) de color vermell en el seu calendari. I això es nota al veure els castells que es plantegen any rere any. Aquest cop el repte era realitzar una doble estrena, en aquest cas el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla. Van iniciar l’actuació amb pilar de 4. En primera ronda van descarregar el primer 5 de 7 del 2018, després d’un peu desmuntat. El castell es va mostrar molt ferm durant tota l’execució i en cap moment semblava que era el primer de la temporada. En segona ronda van descarregar el castell més treballat de la jornada, el 4 de 7 amb agulla. Mentre es muntava el castell, el 4 es mostrava una mica obert sobretot a nivell de terços i a partir de l’aleta es va deformar de forma més exagerada, però els de Figueres el van saber defensar després d’una delicada sortida del pom de dalt. El pilar de 5 va demostrar que tenia molt “gastu” ja que després d’aguantar la delicada descarregada del 4, encara va tenir energies per parar una forta sotregada a la sortida de l’enxaneta. En tercera ronda, van descarregar un bonic i rapidíssim 4 de 7. Van acabar la seva actuació descarregant un 4 de 7.

Els Esperxats de l’Estany arribàvem a la fira de l’embotits al local de Marrecs amb un objectiu clar: Teníem una cita històrica, i volíem fer això, història. Tan és així que vam descarregar la mateixa actuació que la primera vegada que vam actuar a la fira de l’embotit l’any 2014. doncs això, quan tenim reptes no fallem i teníem una cita amb la memòria històrica i així ho vam fer. Vam iniciar l’actuació descarregar un bonic pilar de 4.

DYlUBh2W4AErkWb

3 de 6 amb agulla descarregat dels Esperxats de l’Estany

El castell escollit per a la primera ronda va ser el 3 de 6 amb agulla. No sabem si ens aventurem massa i algun esperxat o esperxada ens picarà la cresta, però creiem estar davant del millor 3 de 6 amb agulla que hem fet mai. La veritat és que no sabem què dir perquè va ser gairebé perfecte. Tan és així, que quasi ningú de la pinya es va queixar i si a la nostra colla ja és difícil que això passi amb qualsevol castell, ja ni us ho expliquem quan es tracta d’un castell amb agulla!

29093403_1606133326130451_2602287974175473664_n

4 de 6 descarregat dels Esperxats de l’Estany

En segona ronda, vam descarregar el primer 4 de 6 de la temporada. Un castell molt lleuger, descarregat amb segons que normalment ocupen la posició de terces, i terces que normalment ocupen la posició de quartes. Dóna gust que no sigui fins a la segona actuació que treiem a passejar els bàsics de sis, fet que dóna més importància encara a l’actuació que vam realitzar durant el 6è aniversari.

438717614_354910

3 de 6 descarregat dels Esperxats de l’Estany

Vam acabar les rondes de castells descarregant un 3 de 6, també el primer de la temporada. Aquest es va mostrar molt plàcid, però en un possible excés de confiança a la descarregada, el castell va patir una sotragada quan l’acotxadora estava a l’alçada de terces que gairebé va fer perillar el castell. Però el vam poder descarregar sense problemes. Vam acabar l’actuació descarregant un pilar de 4.

439634028_87915

Pilars de sortida de les tres colles

Com sempre un plaer actuar amb els nostres padrins. En aquest cas, vam celebrar la primera fira de l’embotit indoor. Esperem que el següent any podem seguir visquent la diada de la fira de l’embotit les tres colles i al lloc que sempre l’havíem realitzat fins el moment. No tenim res en contra del local de marrecs, però Bescanó amb aquella herba i un bon solet (quan en fa), sempre fa venir ganes de tornar-hi.