'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Barraques

Diumenge 22 d’Octubre va arribar aquella gran cita de l’any, Barraques de Banyoles! Segurament l’actuació més especial de tota la temporada, la que ens fa més il·lusió i la que ens posa més nerviosos a tots. Aquest any, però, hi arribàvem amb els deures fets. Tres castells estrenats, entre els quals els dos bàsics de set, i tots els castells previs revalidats. Així doncs, era un dia per gaudir i repetir els nostres màxims reptes castellístics. Vam reunir 110 camises, tot un rècord, demostrant que anem creixent socialment, fet indispensable per plantejar-se nous reptes. Ens hi van acompanyar els Vailets de l’Empordà, els Nyerros de la Plana i els Pallagos del Conflent.

La colla de Castelló d’Empúries va venir a Banyoles amb ganes de tot, fins i tot amb ganes de recuperar els castells de set que des de la Trobada de Colles Gironines no realitzen. Van iniciar amb dos pilars de quatre i llavors van encarar el 3d7. Va pujar molt lent i amb un punt massa de nervi, i quan els dosos ja estaven col·locats van decidir desmuntar-lo. Hi van tornar posteriorment, i un cop més, l’excés de tremolí i la lentitud del castell van fer que es quedessin amb un altre intent desmuntat. Van reconduir la diada baixant les expectatives, realitzant un bon 3d6, una 2d6 i un 4d6 per acabar. Van rematar-ho amb un pilar de quatre aixecat per sota.

Els de Manlleu van començar la diada amb mal peu, només carregant el pilar de quatre d’entrada. Però després d’això van plantar un 3d6 molt xulo i es van reanimar. Van plantejar llavors el seu repte més important del dia, la torre de sis, que per un problema d’alçades es va haver de desmuntar. La van repetir corregint aquest petit desajust i van demostrar un bon control del castell en tot moment. En tercera ronda, van optar per fer el pilar de cinc, i van acabar la diada amb un últim pilar de quatre.

Els Pallagos, que ens havien acompanyat el dia anterior a la cercavila de Festa Major, van iniciar la diada amb dos pilars de quatre. En primera ronda, seguint la tònica general, també van fer un intent desmuntat, en aquest cas de 3d6. Van decidir no repetir-lo i donar-se impuls amb un 4d6 força treballat que es va anar tancant pel pis de terços. Els Pallagos porten un any complicat on només han pogut completar dos quatres de sis (els dos a Banyoles) i un tres de sis. En tercera ronda van voler atacar el 3d6a. Va pujar una mica tancadet de mida i  van travessar el 3 amb una mica de tremolor. Ja amb la sortida de dosos, el castell es va anar complicant, i algun terç va decidir tirar avall pel seu compte, practicar una mica de levitació. Està clar que es van estudiar molt el nostre 4d6a de Bescanó (a.k.a. 4 petúnia) i el van calcar a la perfecció! Finalment, van tancar amb un altre pd4.

Nosaltres veníem del dia anterior descarregar un parell de pilars de quatre, un tres de sis i el nostre primer pilar de quatre al balcó a la cercavila de Festa Major i la Mostra de Cultura Popular. Vam arrancar amb dos pilars de quatre.

2pd4

Pilars d’entrada

A continuació, i com havíem fet a Fira de l’All, començàvem les rondes de castells encarant el quatre de set. Semblava que el fet d’haver-los estrenat abans ens havia de treure pressió, però aquesta plaça sempre ens imposa i les emocions estan a flor de pell. El castell va anar pujant, amb alguna renlga més cap aquí i alguna altra més cap allà, però res greu. Amb els dosos col·locats, però, les mides no eren suficientment bones com per treballar el castell amb garanties i vam decidir desmuntar-lo. A algú li va passar pel cap la diada de l’any passat on vam començar desmuntant un intent de 3d7. Però aquest any anàvem tant decidits, estàvem tant convençuts que podíem fer, i molt ben fets, aquests castells que hi vam tornar. Sense tenir una mida perfecte, el castell es va coronar sense problemes, i es va descarregar amb una mica més d’èpica.

4d7

Segon 4d7 de la nostra història

En segona ronda tocava repetir el 3d7. Aquest castell és especial per nosaltres i més encara si el relacionem amb la diada de Barraques. Així doncs, per segon cop a la nostra història, vam portar el 3d7 a Barraques. El castell va pujar una mica més estirat que per Fira de l’All, i es va anar accentuant a mesura que pujava la canalla. Amb la carregada, un parell de terços ja jugaven a fer equilibris, i amb la descarregada van passar a ser uns equilibris una mica massa extrems. Tot i això, van ser capaços d’aguantar-se i vam descarregar el segon tres de set!

3d7

Per fi el 3d7 a Barraques!

Per acabar les rondes de castells, un altre castell que ens fa especial il·lusió, el 7d6. És un castell que ens vam començar a imaginar l’any passat a Barraques, quan vam veure que érem capaços de mobilitzar un gruix suficient de camises. Així com el tres i el quatre de set, és un castell que fins aquell dia només havíem fet una vegada, per la diada del Bateig a Porqueres. El castell, aquesta vegada, es va descarregar sense problemes de tronc, va ser la pinya qui va patir lleugerament. És una pinya grossa que no podem assajar massa, i per això encara li hem d’acabar de trobar el puntillo.

24356586848_a72484ee18_o

També el segon 7d6!

Per arrodonir una diada tant fantàstica com aquella, no hi havia altra opció que fer el nostre fantàstic pilar de cinc. Malgrat les cares dels components del pilar, a les quals ja hi estem més que acostumats, el pilar es va descarregar sense patir en excés i ja en són 5 aquesta temporada! A només un de la temporada 2015, on amb 6 pilars de cinc descarregats i un altre de carregat vam establir el nostre rècord amb aquesta estructura.

38209372511_b20b3635fc_o

Pd5 nocturn

Per primer cop a la nostra història, vam poder tancar l’actuació amb una fita que ens feia moltíssima il·lusió: quatre pilars de quatre simultanis! Un nou èxit a aquesta gran temporada 2017 que ja arriba a la seva recta final.

4pd4

Per primer cop vam poder tancar la pinya de 4pd4 amb l’ajuda de les altres colles

Per rematar-ho, i com ja és habitual que fem a les nostres diades de casa, vam fer pilars de canalla. En aquest cas van ser tres.

24356585088_7444cb5006_o

3pd3 de canalla per acabar