'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Palafolls

El diumenge 10 de Setembre vam anar a Palafolls a actuar amb els Maduixots en motiu de la Festa Major.

L’objectiu principal dels Castellers de l’Alt Maresme era “conquerir” el setè i últim territori del seu àmbit d’influència, plantar-hi per primer cop un castell de set i així haver-ne completat en els seus set municipis. Van començar amb un pilar caminant i en primera ronda van anar de cara a barraca, i van plantar un 3d7 ben xulo i així complir el seu objectiu de la jornada. Lluny de conformar-se, en segona ronda van realitzar un castell difícil, el 2d6, i van mostrar que el tenen molt ben treballat. Acabar el seu full del ruta passava pel 3d6ps. Un castell espectacular i, tot i que des del mes de maig el tenim aparcat, que ens coneixem bé. El castell va anar pujant de manera correcta, però a l’última aixecada es va trencar i va quedar en intent. En ronda de millora van canviar-lo pel 3d6a que van completar sense problemes i van acabar amb un pd5 i 2pd4 finals.

Nosaltres vam recuperar la normalitat amb els castells de sis. I no només això sinó que vam poder fer tres rondes amb castells de sis. Això és poc habitual a principis de setembre per nosaltres, i de fet és la millor actuació que hem fet mai a aquestes èpoques de l’any. Vam començar amb un pilar de 4.

1. pilar

Per començar, un pd4

A la segona ronda vam optar pel quatre de sis. Un quatre que arribava fins a les fulles d’un arbre proper. La nostra acotxadora, un cop col·locada ho va voler comprovar i s’hi va entretenir una estoneta. A més a més d’això, una estrena a terços que fa especial il·lusió. Ella va ser la nostra primera anxaneta de pilars i no para de créixer dins la colla! Que bonic que és fer-nos grans plegats.

2. 4

4d6 sota l’arbre

En segona ronda vam portar el tres de sis amb agulla. Un castell que, com a mínim pel pis de segons, feia prou gràcia. Però va deixar de tenir gràcia quan tot just abans de col·locar-se els dosos, un segon va notar que no tenia els peus del tot ben posats. Els companys de pis li van donar ànims de manera incondicional durant tot el castell, i el vam poder descarregar però amb aquella miqueta de suor freda de no saber del tot què passava per dalt ni per baix. D’aquests també n’aprenem coses prou importants!

3. 3a

No és Setmana Santa, però ja fem brunyols!

A la tercera ronda vam plantar el tres de sis, però ens va passar una cosa que des del mes de maig que no ens passava! Amb els segons i els terços col·locats, vam decidir desmuntar l’intent! Qui ens ha vist i qui ens veu! Ara se’ns fa estrany i tot desmuntar un castell! El vam repetir a la ronda de millora i vam descarregar-lo a crits d’un pis més per enèsima vegada aquesta temporada. En aquest castell també vam tenir una estrena al pis de terços.

4. 3

Després de l’ID, aquest bonic 3d6

Per acabar l’actuació, un últim pilar de quatre.

5. pd4

pd4 per tancar la diada

I amb els deures fets, recuperant les actuacions amb 3 castells de 6, ens en vam tornar cap a Banyoles.