'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – VI Trobada de Colles Gironines

El diumenge 21 de Maig es va celebrar la 6a Trobada de Colles Gironines. És el segon any que nosaltres hi podem assistir, i aquesta vegada la van organitzar els Xerrics d’Olot en motiu del seu 15è aniversari. Hi vam participar les 7 colles de la província de Girona.

Com l’any passat, es va organitzar la diada amb dos grups on les colles del mateix grup actuen de manera simultània en la primera i la tercera ronda i les colles de l’altre grup ajuden amb les pinyes. A la segona ronda es va optar per fer una ronda en solitari per castells més grans o iguals que el 3d7. Al nostre grup hi havia els Marrecs de Salt, els Xerrics d’Olot i els Castellers de les Gavarres.

Marrecs va completar la primera tripleta de vuit de l’any: 3d8, 2d8f i 4d8. Seguint una mica la seva tònica habitual, van fer un tres molt parat i un quatre una mica més mogudet. Cal destacar la torre de vuit amb folre, la segona de la temporada, i amb una estampa preciosa. Realment feia goig. Van acabar amb dos pilars de cinc.

Xerrics van fer el 3d7, el 4d7a i dos id4d7. Destacarem el quatre de set amb agulla, tot just el segon de la seva història i a mes de maig! És un castell que van estrenar l’any passat per festes del Tura (al setembre). A veure si aquest any el poden repetir. Com ens tenen acostumats, molta solvència amb el 3d7. El 4d7, amb molts canvis, no va acabar de funcionar i es van quedar amb dos intents desmuntats. Van acabar la diada amb un pilar de cinc.

Gavarres van poder fer una actuació completa de 6 per segon cop a la seva història. Van descarregar el 3d6 el 4d6a i el 4d6. Cal destacar el quatre de sis amb agulla, el primer de la seva història, i un castell que es va mostrar-se molt sòlid i amb bones mides en tot moment. Van acabar la diada amb un pilar de quatre.

A l’altre grup hi actuaven la Colla Castellera de Figueres, els Vailets de l’Empordà i els Minyons de Santa Cristina.

Figueres van fer una gran diada amb tres castells de la gamma alta de 7: el 5d7, el 3d7a i el 4d7a. Els de Figueres van demostrar una gran solvència en totes tres estructures, però el 5d7 destaca per sobre de tot. El tenen de postal! I el 4d7a, poc semblava que fos el primer de la temporada. Van acabar la diada amb dos pilars de cinc.

Vailets estan intentant recuperar els castells de set i mig però a Olot no van acabar de sortir-se’n. Es van quedar amb un i3d7a, un 3d7, un 2d6 i un 4d7. Van demostrar que han recuperat la confiança amb els bàsics de 7 i que mica en mica treballen per posar l’agulla dins algun d’aquests dos castells. Finalment van tancar amb un pilar de cinc.

Minyons van fer el 3d6, un id3d6a, el 3d6a i un id4d6. Els Minyons estan lluitant per consolidar la gamma de 6 i van poder completar el tres i el tres amb agulla. El quatre se’ls va entravessar i van haver de sortir de plaça amb dos castells completats. Van tancar la diada amb un pilar de quatre.

Nosaltres vam començar la diada amb un bon pilar de quatre. Habitualment, en aquestes diades amb tants pilars d’entrada, sempre acabem essent els últims. Aquesta vegada però, ens vam posar les piles i vam ser dels primers a tancar la pinya i a enfilar el pilar cap amunt.

34665387552_beef4949ae_o

pd4 d’Esperxats

A Olot veníem d’una gran diada, i vam aprofitar l’embranzida per començar forts. En primera ronda van descarregar la torre de sis. Era la segona de l’any i estava clavada com mai. La veritat és que no va mostrar tremolí en cap moment i demostra tota la feina que hem fet amb aquest castell. Hem aconseguit que deixi de ser aquell castell límit que només pots treure a passejar en les grans ocasions i que passi a ser un possible castell habitual en qualsevol de les actuacions.

33985307714_33096deda2_o

2d6 descarregat

En segona ronda un dels moments més esperats per a molts. Des de Bescanó que teníem una espina clavada i que ens rosegava per dins. Aquell intent desmuntat èpic de quatre amb agulla… quins records! Doncs a Olot vam tenir per fi l’oportunitat de refer-nos! Tot i que el quatre no tenia la millor forma del món, el castell va anar pujant bé i es va anar desvestint amb finor mentre deixava al descobert una agulla esplèndida. Castell descarregat, i gamma de 6 sencera completa (tres, quatre, tres amb agulla, quatre amb agulla, cinc, set i torre). I tot just al mes de maig!

34441930900_0e1dc0b57b_o

Finalment el 4d6 amb l’agulla

Per acabar les rondes de castells vam plantar el tres de sis aixecat per sota. Va pujar remenadet, remenadet… Com qui intenta lligar l’allioli. De fet, hagués sigut més encertat que els grallers toquessin aquella de “En una tribu apache, hau, hau, hau…”. Va ser el segon de la temporada, i ja en portem tants com la temporada passada!

Per acabar la diada vam rematar amb un nou pilar de cinc, i ja en van tres! I aquest va fer molt i molt de goig. Semblava una foto! La veritat és que estem guanyant molta confiança amb el pilar i es nota tot l’assaig que porta a darrera.

33984538214_ca2b044784_o

Pd5 per tancar la diada

I si no fos perquè als Esperxats això dels punts ens és ben igual, estaríem davant de la millor diada de la història per segona setmana consecutiva. Però per nosaltres, a nivell de colla, l’actuació de diada amb l’estrena del 7d6 és més completa, i la continuarem considerant la nostra millor diada fins que complim els nostres pròxims reptes. Quin ritmasso que portem, colla! Que no ens aturi res! Aquest any aconseguirem tot el que ens proposem!