'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Vigílies de Matossers de Molins de Rei

El dia 5 de Novembre, encara amb una mica de ressaca després de la gran diada de Barraques, ens en vam anar fins a Molins de Rei a les vigílies dels Matossers. Aquesta vegada, els que vam aconseguir arrossegar poquetes camises vam ser nosaltres, però amb la mateixa il·lusió de sempre de fer-ho el millor possible.

I fins aquí la crònica! Que no… que és broma! Però gairebé…

Els Matossers van arribar amb cercavila fins a la plaça on fèiem la diada, i llavors ens vam trobar la primera sorpresa. I mai més ben dit! Els Matossers ja fa 10 anys que tenen la tradició de fer el que anomenen un “pilar Kinder”. És un pilar de tres i l’anomenen així perquè el segon del pilar és sempre una sorpresa i sol ser una personalitat de Molins de Rei. Aquell dia va ser la Mònica Usart, la dona del temps de RAC1. Despés d’aquest petit divertimento els matossers van començar la diada amb un pilar de quatre. Després van fer el tres el quatre i el cinc de sis, tots tres amb crits d’un pis més, i és que el dia següent es plantejaven el tres i el quatre de set i per primer cop a la seva història el cinc de set (SPOILER: Van fer una gran diada i els van poder descarregar tots tres! Felicitats!). La segona sorpresa va fer acte de presència en forma de pluja i es va haver de suspendre l’actuació abans de la ronda de pilars de sortida.

Nosaltres vam començar la diada amb un pilar de quatre una mica diferent, amb molta gent en posicions de pinya poc habituals. El pilar va presentar algunes petites brandades, però es va controlar en tot moment i no va donar majors problema als Esperxats.

Pd4 dels Esperxats

Pd4 dels Esperxats

En primera ronda, vam fer una torre de cinc fantàstica. Un cop més, i no em cansaré mai d’escriure-ho, amb estrenes tant a pinya com a troncs. Com ens agrada això de remoure i sacsejar els nostres castells! La torre va ser ben dominada i no vam tenir problemes per descarregar-la.

2d5

2d5

En segona ronda, l’únic castell de sis que vam poder portar. Va ser un tres de sis molt sòlid que va donar poca feina a la colla. Sort de tots els Matossers que ens van donar un cop de mà a la pinya, perquè sinó era d’aquelles que diríem “justi, justi”.

3d6 Esperxat a Molins de Rei

3d6 Esperxat a Molins de Rei

En tercera ronda, no podíem fer cap altre castell que no fos un pilar, i per tant com ja hem hagut de fer en alguna altra ocasió durant la temporada, vam optar per fer-lo, i fer-ne un altre en ronda de pilars de sortida. Això però, no va ser possible per culpa de la pluja, i per tant vam acabar amb un únic pilar de quatre en comptes de dos.

Últim Pd4 amb les primeres gotes

Últim Pd4 amb les primeres gotes