'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Fira de l’Artesania de Mollet

Va passar tot l’estiu (i en el moment de llegir aquesta crònica, gairebé tot l’hivern també…) i arribava aquell moment de la temporada que tant ens agrada. Després d’uns mesos de poca intensitat castellística afrontem la pujada forta fins a la diada de barraques. La primera actuació després de vacances va ser el diumenge 18 de setembre a la Fira de l’Artesania de Mollet.

Els castellers de Mollet van poder celebrar una gran diada a casa. Van començar amb un pd4 i tot seguit vam començar les rondes de castells amb un 5d6 que feia entreveure la seva ambició. A segona ronda, el moment de les “babaies”. Els Esperxats ens vam posar tots un pitet mentre miràvem aquell 3d6 aixecat per sota que tant anhelem… Va ser força lluitat, sobretot des de la travessada, però van aconseguir descarregar-lo entre crits d’eufòria. A tercera ronda van fer un 3d6 amb agulla molt sòlid i finalment van reblar la diada amb el pilar de 5.

Els Maduixots de l’Alt Maresme no els vèiem des de principi de temporada, des del nostre aniversari! Teníem ganes de veure com els anava la temporada. No van poder portar cap castell de set, però tot i això van fer una molt bona diada. Després del pilar de quatre d’entrada, van fer el tres de sis amb agulla i el quatre de sis amb agulla, a tercera ronda la torre de sis i finalment el pilar de cinc. Quatre castells de la gama alta de 6 que denoten que si haguessin aconseguit arrossegar algunes camises més, de ben segur que haguéssim pogut veure com a mínim un castell de set.

Els Castellers de Santpedor també van fer una molt bona diada. Van començar amb un pilar de quatre i van seguir amb un tres de sis amb agulla molt tranquil. A continuació van fer la torre de sis i van rematar amb el quatre de sis amb agulla. Van tancar l’actuació amb el seu primer pilar de 5 de la història.

Nosaltres, per començar vam fer un primer pilar de 4. Fixeu-vos que dic un primer, perquè veureu que en vam fer uns quants… La qüestió és que va ser un pilar molt ferm i segur, que no va fer dubtar en cap moment (com la resta de pilars que vindran, de fet) i ens va permetre arrancar amb confiança.

Els Castellers de Mollet ens havien plantat el 3d6 aixecat per sota davant dels nostres morros… Nosaltres aquell dia no el vam poder fer, però vam fer un 3d6 que esperem aixecar per sota ben aviat. El castell no va patir en cap moment.

Els Castellers de Mollet ens havien plantat el 3d6 aixecat per sota davant dels nostres morros… Nosaltres aquell dia no el vam poder fer, però vam fer un 3d6 que … Ups! Això ja ho havia dit, no? Doncs sí, aquell dia només podíem fer el 3d6, però qui ho diu que només el poguem fer un cop! Nosaltres en tenim molts de diferents de 3d6! Així que vam tornar a muntar el castell amb unes quantes cares canviades. Aquest en principi no s’hauria d’aixecar per sota… però sí que estaria bé aixecar-lo un pis més!

No podíem fer més castells, però perquè no aprofitar la ronda i fer un pilar? Això és exactament el que vam decidir. D’aquesta manera agraïm l’esforç de tota la gent que va poder venir fins a Mollet. El pilar no va presentar dificultats en cap moment.

Per tancar la diada, un tercer i últim pilar de 4, també perfectament executat.

Com ja vam fer l’any passat, després de l’actuació ens en vam anar a un raconet del poble on no molestéssim per poder treure les nostres carmanyoles i viandes per poder fer un bon dinar. De tant en tant ens agrada fer una mica el “jipil”.