'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Actuació a Santa Susanna

Era una tarda d’agost grisa i plujosa. Els Esperxats pujàvem dalt del bus que ens portaria a actuar a les festes de Santa Susanna al Maresme, que s’havien traslladat al pavelló municipal. Actuàvem amb la colla local, Castellers de l’Alt Maresme, autobatejats com a Maduixots.

Abans de començar l’actuació, Esperxats vam aixecar un pilar per recordar un pare i avi de membres de la colla, molt estimats per tots, segur que era una gran persona si va pujar una família tan fantàstica com la que s’ha vist obligat a acomiadar-lo. En Pau descansi. Maduixots obria l’actuació amb un esplèndid pilar caminat que vam intentar coordinar amb un pilar de quatre esperxat que ens va fer molta il·lusió per veure com qui ha parat més pilars de 5 al pis de baixos ara veia la llum un pis més amunt. El pilar es va treballar més que als assajos però es va mostrar solvent en tot moment.

LA CRÒNICA - ACTUACIÓ A SANTA SUSANNALA CRÒNICA - ACTUACIÓ A SANTA SUSANNA

Obria la primera ronda Maduixots amb un quatre de sis amb agulla, que tot i que l’agulla ens va fer patir una mica van descarregar sense massa problema. Esperxats els vam seguir amb un tres de sis que es va carregar amb molta tranquil·litat però que, després d’una reblincada que el pis de dosos no va poder parar, el pom es va despenjar. Per sort ningú va prendre massa mal, això sí, algun cop i algun morat per desgràcia sempre apareixen.

Maduixots es reservava el plat fort per la segona ronda. Van començar a bastir el que havia de convertir-se en el seu primer tres de set després d’un intent la temporada passada. El castell va pujar molt mogut en part per un problema en l’encaix entre pinya i segons que va obligar als de la camisa vermella a desmuntar el castell abans de coronar-lo. Esperxats vam optar per descarregar una tranquil·la torre de cinc per donar temps a la canalla a refer-se de l’ensurt. Una torre que ens va donant garanties per tornar a portar-la amb un pis més ben aviat tot i els canvis que ens hem vist obligats a realitzar al pis de segons i terços.

LA CRÒNICA - ACTUACIÓ A SANTA SUSANNALA CRÒNICA - ACTUACIÓ A SANTA SUSANNA

La tercera ronda estava marcada per un nou intent de Maduixots d’assolir el tres de set. Tot i que el castell semblava pujar més ferm que en l’intent anterior, el pis de quarts va anar perdent les mides fins que després de l’aleta ja no el van poder aguantar més i el castell va fer llenya quedant en carregat. Esperxats guardàvem el plat fort per la tercera ronda, la canalla estava altre cop en plena forma i estàvem a punt d’intentar un tres de sis amb agulla que aquesta temporada ens està donant bons resultats, ajudant-nos a rodar pisos d’un futur tres de set. Però la llenya de Maduixots havia lesionat dos Esperxats que ocupaven posicions de molta responsabilitat a pinya i a tronc pel que ens vam veure obligats a deixar la ronda deserta. Sabem que va ser molt dur per la colla no poder descarregar aquest castell amb l’esforç que suposa moure tantes camises fora de casa a l’agost, però no patiu, només depèn de vosaltres que hi puguem tornar ben aviat!

 

LA CRÒNICA - ACTUACIÓ A SANTA SUSANNALa ronda de repetició va ser utilitzada per Maduixots per a realitzar un quatre de sis que van descarregar amb molta tranquil·litat tot i les baixes que havien tingut amb l’anterior caiguda.

Les dues colles vam donar per finalitzada l’actuació amb dos pilars de 4 simultanis. El nostre va fer especial il·lusió perquè vam poder tornar a veure al pis de terços a la nostra pilanera més enyorada, pionera del pilar caminat, del pilar per sota i del primer pilar dins l’estany. Ben tornada i per molts anys!

Esperxats potser vam tornar cap a casa amb mal regust de boca, però amb ganes de tornar a demostrar que podem ser molt grans!