'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

Dijous 23 d’Abril: Roses, llibres i castells a la Plaça Major de Banyoles

En aquesta bonica comarca anomenada el Pla de l’Estany, hi habiten un grup de persones una mica eixelebrades que ens volen fer creure que hem viscut enganyats durant molt de temps. Es veu que sempre vesteixen de la mateixa manera i és d’allò més estrafolària, i això no és tot, és passen tot el dia enfilant-se damunt dels altres. Al què anàvem, ja fa temps que no paren d’explicar una història al voltant de la llegenda de Sant Jordi. Segons aquestes persones, tot el que s’explica de Sant Jordi és mentida, i la relació entre el drac, la princesa i Sant Jordi és molt diferent a la que està escrita en els llibres. Quan la princesa va anar a veure el drac, va veure que treia foc pels queixals! Just després, el drac li va explicar el que li passava. Sabeu què li passava? No us ho podreu creure! Una col que es volia menjar, es va “esperxar” damunt d’un arbre i per aquest motiu des del poble feia dies que els semblava que el drac estava d’allò més enfurismat, ja que no parava de gemegar. La princesa i el drac van estar molta estona pensant com la podrien treure d’allà dalt. La princesa va tenir una idea, i va provar d’enfilar-se sobre el drac, però no hi van arribar. De lluny va aparèixer un home que anava damunt d’un cavall, el van cridar i quan es va aprovar li van explicar el que passava i el van fer enfilar damunt el llom del drac. La princesa es va posar sobre les espatlles del desconegut i va aconseguir treure la col de l’arbre. D’altra banda, així és com van néixer els castells.

Per aquest motiu,  aquesta colla d’energúmens es passaran tot aquest dijous a la Plaça Major de Banyoles per intentar explicar a tothom que la història que expliquen és la verídica i també vendran roses i llibres. A més, a les 18’30 faran castells i tenen la intenció que molta gent els pugui provar i vegi que això que ens expliquen no és tan descabellat com sembla! Així doncs, tothom qui vulgui veure i/o provar de fer castells es pot apropar a aquesta hora a la Plaça Major. Us hi esperem a totes i a tots!

sant-jordi-2015