'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Actuació Olot

Aquest dissabte actuàvem a Olot, juntament amb la Colla Castellera de Figueres i els Xerrics d’Olot, la colla local. L’actuació es va realitzar al costat del recinte del firal, just davant l’església. Les tres colles arribàvem a la plaça amb les intencions molt clares, plantejar-nos una actuació molt ambiciosa, dins les nostres respectives possibilitats.

Les altres colles

Tocades les sis de la tarda va començar l’actuació. Van iniciar-la els amfitrions, els de la camisa volcànica. Van alçar dos pilars de quatre, i a més, els van saludar. Seguidament, van muntar el seu primer castell de la jornada, el quatre de set. Aquest va pujar amb unes mides fantàstiques i el van descarregar amb molta seguretat. En segona ronda, van descarregar un 3 de 7. El castell ja a l’entrada de dosos no presentava bones mides. I a la descarregada, el pis de quarts es va tancar i a terços la rengla es va allunyar de les altres dues, fet que va complicar molt poder-lo treballar amb comoditat. Malgrat això, i desprès d’una grandíssima defensa per part del tronc i de la pinya el van poder descarregar. Ja en l’última ronda, descarregaven un còmode 5 de 6. En ronda de pilars van descarregar el pilar de 5 i després un vano de 4. Amb aquesta actuació igualaven la segona millor actuació del seu historial.

xerrics1

Quatre de set dels Xerrics d’Olot

Pel que fa a la Colla Castellera de Figueres, es van plantar a Olot amb la intenció de seguir demostrant que aquest és l’any lila ja que estan realitzant una temporada de somni. Van iniciar l’actuació descarregant un 3 de 7, castell que tenen ja més que dominat. En segona ronda van fer un 4 de 7 també preciós. Van deixar per la última ronda el millor castell de la diada, el 4 de 7 amb l’agulla. El van descarregar amb comoditat, treballant una mica la descarregada del pilar, tot i que entraria dins la normalitat de quan parlem de l’agulla d’un castell de set pisos. Van despedir-se amb dos pilars de 5 i just després, dos pilars de 4.

figueres2

Quatre de set de la Colla Castellera de Figueres

Els Esperxats de l’Estany

Pel que fa a nosaltres, els de la blau-verda, arribàvem a Olot amb la intenció de deixar clar que anem de cara a Barraca i demostrar que aquest proper diumenge anirem a per totes. L’actuació es va iniciar amb un pilar de quatre molt paradet. Seguidament vam obrir la ronda de castells amb un 3 de 6. Aquest, va pujar impecable fins a la carregada, moment en què sobretot a nivell de dosos i també terços es va haver de treballar bastant per poder-lo descarregar. En segona ronda, arribava un moment molt especial per nosaltres, ja que per primer cop portàvem el cinc de sis fora del Pla de l’Estany, això ens ho va permetre el fet de desplaçar més de seixanta castellers. Els castell es va executar de manera brillant, malgrat haver-lo de treballar una miqueta sobretot a la torre. En última ronda vam realitzar el 4 de 6, castell que ens feia molta il·lusió portar a plaçar per varis motius. Era un castell molt nou tant a tronc, com en algunes posicions de pinya. I per primer cop una noia es va convertir en la “primera segona” ( fa gràcia “l’asunto”) que fa un castell de sis amb esperxats. El castell es va realitzar de manera molt còmode, malgrat obrir-se una mica sobretot al pis de terces. Després d’aquest castell, es va fer el silenci. Tots sabíem el que anàvem a fer. Portàvem molts mesos esperant aquest moment, però per algun motiu o altre s’havia de posposar. Però per fi va arribar el moment, es va tancar la pinya, els nervis eren molt presents tota l’estona. El segon va pujar damunt la pinya, però no es va veure clar i es va desmuntar, ( si què passa? Vam desmuntar una pinya de pilar, no està pas prohibit no encara?) és que som més “xulus que un vuit”. És broma, explicarem la veritat, els baixos estaven mal quadrats ( Si, era fàcil la broma, però l’estàveu esperant a crits, no ens enganyeu).

Ens tornem a posar una mica seriosos. Després de desmuntar-lo anava de debò. La pinya aquesta vegada estava molt ben alienada i el pilar va anar pujant amb molta seguretat. L’enxaneta va fer una pujada i una baixada rapidíssima i sense gairebé tenir temps de res, havíem descarregat el nostre primer pilar de 5. Som increïbles, ho sabem!

esperxats1

Pilar de cinc a Olot, el primer de la nostra història.

Marxem contentíssims, però sense afluixar el ritme. Aquest és el primer dels 4 castells que volem estrenar en el què sabem que seran dues setmanes màgiques pels esperxats i esperxades. Deixant de banda el que va ser per la colla, podem dir que va ser una diada molt agradable on es van poder veure castells límit per part de les tres colles i a més es va respirar un ambient molt sa entre les colles. Volem donar les gràcies als xerrics que ens convidessin a sopar. Però serem sincers ( amb molt de “carinyo”) faltava cervesa coi, que els castellers som pitjors que les esponges. No us ho agafeu a pit, que ens agrada molt tocar allò que no sona.

Estic indignat

Amb aquest nom encetem un nou apartat en les cròniques. El dedicarem a parlar d’algun fet que tingui lloc durant la diada i que a simple vista passi desapercebut, no ha de ser per força relacionat amb els castells com a tal. L’estic indignat d’aquesta setmana va dedicat als pilars d’entrada d’aquest dissabte. Perquè les rondes conjuntes de pilars estan molt bé i agilitzen la diada. Però és clar, són de bon fer si les fan al mateix temps totes les colles. Perquè si els castells no van al mateix temps, les gralles evidentment tampoc hi van. Doncs això és el que va passar a Olot. Si no van sonar 10 ritmes diferents a la vegada no en sonava cap, allò més que un toc de castells era una tocada de.. Tot i que avui també podíem haver parlat de la falta de cervesa, però com que amb la resta ens van cuidar molt els perdonem. Per cert, la gràcia de “l’estic indignat” ( a part de fer encara més llarga i pesada la crònica i a l’hora posar-hi coses encara més absurdes) és que si voleu les podeu escriure vosaltres (en el cas que les llegeixi algú) i fer-nos arribar les vostres indignacions. A més us estalviareu que la persona que escriu tots aquests disbarats encara n’escrigui més!

Ara que ho veig, això s’ha allargat bastant no? Bé, com que estem tant eufòrics i va ser una actuació tant especial ens perdoneu no?

 

VIDEO DE L’ACTUACIÓ AL: DOSOS AMUNT! (A partir del minut 17)