'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA PRÈVIA – Actuació a Beuda

La plaça

Aquest proper diumenge a la localitat de Beuda realitzarem una actuació castellera juntament amb els Castellers de l’Alt Maresme, coneguts popularment amb el nom de maduixots. El lloc on actuarem serà la Plaça Major de Beuda durant la Trobada de Beudencs. En aquesta trobada s’hi podran veure diferents activitats com un mercat amb varis productes, un dinar popular o per exemple, la primera trobada castellera. 

Els maduixots

Són una colla molt novella que s’acaba de batejar fa tot just dues setmanes. Explicarem breument el motiu del seu nom. Com hem dit s’anomenen Castellers d’Alt Maresme, però el nom que els identifica és el de Maduixots. És així perquè al Maresme són molt típics els maduixots, i per això també el color de la seva camisa és un vermell maduixot. Però, si una cosa els caracteritza és la facilitat amb la qual estan creixent. Amb poc més de sis mesos d’assaigs, han arribat a ser aproximadament uns 150 castellers, cosa gens freqüent al tractar-se d’una colla novella. Només han fet 3 actuacions i ja han descarregat 7 castells de sis pisos. Al seu bateig van descarregar: El pilar de quatre caminat, un 3 de 6 amb agulla, un 4 de 6 amb agulla, un 4 de 6 i 4 pilars de 4. En acabar el seu bateig van repartir maduixots per tothom, apunt graciós que tenim ganes de comentar. Així doncs, ens trobem davant d’una colla que si segueix aquesta progressió tindrà un futur molt prometedor. Arribaran a Beuda amb unes 90 camises, no sabem quins castells podran fer, però tot apunta a que puguin realitzar tres castells de sis sense complicacions. 

Els Esperxats

Podem dir que abans d’aquesta actuació ens hem fet la pregunta “A Beuda què farem?”. Deixant les bromes a part, el que si és un fet és que se’ns han ajuntat moltíssimes coses aquest diumenge i això ho notarem amb el nombre de camises blauverdes que es lluiran a Beuda. Serem aproximadament uns quaranta, fet que complica bastant la possibilitat d’assumir algun castell de sis. És per això que fins a l’últim moment no sabrem ven bé quines seran les nostres possibilitats. Però siguem els que siguem, farem els màxims castells que ens puguem permetre segons el context.

En general podem dir que per primera vegada es veuran castells de sis pisos a Beuda, fet que permetrà que tothom pugui gaudir de bonics castells. Els Esperxats ens agradaria poder fer una actuació una miqueta més lluïda, però últimament portem bastants assaigs i actuacions a l’esquena, i a més, tenim la diada la setmana que ve, i són diferents factors que a vegades compliquen el fet de poder ser molta gent. Esperem que puguem assistir a una gran diada, a més tenim moltes ganes d’actuar conjuntament amb els maduixots ja que és una colla com hem dit, amb un futur molt important per davant. Així doncs, ens veiem aquest diumenge a les 12 del migdia a la Plaça Major de Beuda.