'Thumbnail', 'size' => 'single-thumbnail', 'link_to_post' => false, 'image_class' => 'featured', 'attachment' => false ) ); ?>

LA CRÒNICA – Sant Jordi

El dia de Sant Jordi ens vam proposar un objectiu ben ambiciós. Portar per primer cop a plaça una actuació completa de sis en solitari. Els tres escollits eren el tres de sis, el tres de sis amb agulla i la torre de sis. I per si això no fos poc, també va ser el dia triat per estrenar el pilar de cinc. Però anem a pams.

En una Plaça Major plena de gom a gom, de gent, llibres i flors vam començar la diada amb un fantàstic pilar de quatre. La veritat és que ens encanta actuar al centre de Banyoles, i més quan tenim tant de públic! Ja comencem a tenir-li la mida presa a la plaça.

sant_jordi-8

Pd4

En primera ronda vam fer el tres de sis amb agulla. Era el primer de la temporada, i malgrat això no va presentar cap problema. Va ser un castell molt parat en tot moment, i ens vam demostrar que estem en un gran moment de forma, tant a nivell de castells com sobretot a nivell social, amb una pinya difícil de fer en solitari i que es va mostrar tan o més ferma que mai.

sant_jordi-18

Primer 3d6a en solitari

En segona ronda hi havia d’anar la torre de sis. I ho escric en passat, perquè al final per indisposicions d’última hora no va ser possible portar-la a plaça. Tot i les ganes que tots teníem de fer-la, sabem que ho podrem fer ben aviat. Tot i així, al no fer-la, fa que ens quedi pendent l’actuació COMPLETA de sis en solitari de manera estricta.

En comptes de la torre, i en el que hauria d’haver sigut la tercera ronda, vam fer un tres de sis. Va ser un castell sense massa història. Va agafar bona mida des del principi i no es va deformar gens ni mica.

sant_jordi-35

3d6 en solitari

El colofó final va arribar amb el pilar de cinc. Era el primer de la temporada, i per Sant Jordi! Recordem que l’any passat no el vam poder fer fins a l’última diada de la temporada. Es notava la tensió a l’ambient. És un castell molt delicat i que s’ha d’encarar sempre amb gran respecte. La concentració va ser màxima i el resultat, l’esperat: Pilar de cinc descarregadíssim!

sant_jordi-36

Primer pd5 del 2017

Al final de la diada, vam aprofitar la gentada de la plaça major per fer un petit taller/demostració i continuar amb una de les nostres principals tasques: donar a conèixer el món casteller a la nostra comarca.